Fialový zázrak na slanině s parmazánem a krutonky

Danca Kuchařka: Danca

Doba přípravy: 20min. 4 porce Zeleninová jídla 25 názorů

Suroviny

cca 300 g fazolových lusků ( mám na zahrádce krásně fialové,těšila jsem se, jak budou krásné na talíři, ale varem zezelenaly )
2 lžíce oleje
50 g uzené slaniny
2 stroužky česneku
sůl
pepř
parmazán
krutonky z opečených koleček rohlíku
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky očistíme, opereme a vaříme asi 8 minut v páře.

  2. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninku a chvíli opékáme.

  3. Přihodíme plátečky česneku a vzápětí i okapané fazolky.

  4. Restujeme na prudším ohni tak, aby se jídlo opékalo, ne dusilo!

  5. Když začnou lusky zlátnout,osolíme a opepříme a je hotovo.

  6. Na talířích posypeme hoblinkami parmazánu a přidáme několik křupavých krutonků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Fialový zázrak na slanině s parmazánem a krutonky

  • Hella Hella

    spagetka: Tak experiment vykonán....fialové fazolky jsem nechala přejít varem v octové vodě (na 1 l vody 2 lžíce octa) a ihned získaly barvu zelených vojenských ponožek.... ;-( Takže dámy, tudy cesta nevede. Musíme pátrat dál.

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Děvčata, ty fialové jsou chuťově vynikající, chutnají nám víc, než zelené, i když ty máme taky rádi:-). A žluté jsem ještě neměla, ty grilované bych moc ráda vyzkoušela:-p:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • spagetka spagetka

    Hella:Jo? žluté fazolky máám :-p:-p:yes::yes:, ty fialové vyzkoušej, mám je taky slíbený ;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella

    maris: ano, Pohlreich doporučuje ocet přidat do červeného zelí ihned, pak zůstane červené až do úplného uvaření. Ale fazole jsem takto nezkoušela. Mám je doma, ocet vyzkouším a pak napíšu. ;-) Zatím +8. A ještě přidám zkušenost se žlutými fazolkami: když je syrové ugrilujete, chutnají jako hranolky :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    maris: vo výskume vidím svoju budúcnosť.:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    magdalenka: vidím, že jsi na dobré cestě:-D:-D

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    magdalenka::-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    maris: ja má tiež iba zelené...uvarím ich v hypermangáne? Alebo genciánová violeť je pekne fialová...:-))

    Odpovědět

  • maris maris

    magdalenka: výzkum je na vás, já nemám ani zelené, natož fialové:-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    maris:ale červené zelí úplne neozelenie...toto bude lilavá potvora. Budem sledovať výsledky výskumu v tomto recepte určite...:-D

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Hella: děkuji za fotku, já jsem zasyrova nestihla vyfotit:-K:-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    maris: taky mě to napadlo, ale ještě jsem to nevyzkoušela, musím počkat, až dozrají další fazolky:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Hella: když se vaří červené zelí, tak taky ztratí barvu a když se potom přidá ocet, zase krásně zčervená, třeba by to taky pomohlo :-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Recept se mi líbí:yes:+

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: krutonky z rohlíků fialove fazolky fialové fazolové lusky fazolky fialové jak se dělá fialová barva fialové fazolky recepty fazolové lusky fialové krutonky fazolové lusky se slaninou pohlreich fialove lusky fialové fazole fazolky polraich opecene krutonky opečené krutony jak udelat fialovou barvu fialové fazolové lusky recepty fialove fazole recepty fialové fazole recept krutony z rohlíků fazolové lusky pohlreich

Zapomněl/a jsem heslo