Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 087 kJ / 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,02 g |
Tuky | 2,81 g |
Vláknina | 16,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 103,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jVN
Moje poznámka
Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jVN
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 2 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 17 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 1 hodinou
Kmínová polévka s cizrnou
Kakoska před 1 hodinou
Nepečený tvarohový dort s ovocem
janzam před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 4 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
Fitulka před 4 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 13 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 16 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 17 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 17 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 19 hodinami
Tématické fráze:
agar,
agar agar recepty,
agar recepty,
agar na marmelády,
agar agar recept,
co je agar,
jak pouzit agar,
co je to agar,
agar agar,
agar marmeláda,
třešně recepty,
příprava agaru,
agar recept,
jak uvařit agar,
recept agar,
agar na marmeládu,
agar agar marmeláda,
agar.z,
agar mletý,
marmeláda z agaru
Komentáře (11)
Agar netuhne?
Agar používám akorát na glazování a na zalévání ovoce na dezertech
Ztuhlé agarové želé (zbytky) bez příměsí lze po ohřátí znovu použít
Ale:
V cukrařině se traduje, že agar OCHUCENÝ (kyselina citronová, sirup, kompotová šťáva) 1x použitý, po dalším znovuohřátí už znovu neželíruje
A ještě jedna adresa na popis marmelád s agarem - jedná se jen o popis výrobků, nikoliv pracovní postup:
http://eshop.koldokol.cz/kategorie/biolada-bio-dze...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Agar
http://clanky.vareni.cz/zavrhnete-zelatinu-kupte-s...
Píše se zde:
Nejprve musíme nechat agar jako klasickou želatinu nabobtnat ve studené vodě a poté přivést k varu. Hned poté ztlumíme oheň a vaříme už jen velmi mírně po dobu asi dvou minut. Agar tuhne při 30°C a pevné konzistence postupně dosáhne už při pokojové teplotě.