Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 6. 2015 10:33

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie520 kJ / 124 kcal
Bílkoviny1,62 g
Tuky0,41 g
Vláknina3,11 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Třešně samozřejmě můžete uvařit i v obyčejném hrnci, já jsem kvůli času využila funkci pekárny :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

casino

25. 1. 2016 15:55

Ze zdrave vyzivy:
Agar netuhne?
Agar používám akorát na glazování a na zalévání ovoce na dezertech:yes:
Ztuhlé agarové želé (zbytky) bez příměsí lze po ohřátí znovu použít:yes:
Ale:
V cukrařině se traduje, že agar OCHUCENÝ (kyselina citronová, sirup, kompotová šťáva) 1x použitý, po dalším znovuohřátí už znovu neželíruje:no: Nemám ověřeno...; pro jeho vysokou cenu jsem to ani nezkoušel:-8

Nadja

25. 1. 2016 14:47

Ze zdrave vyzivy: já zatím agar nepoužila, ale na základě tohoto rcp jsem trochu googlila a to, co jsem psala, je jen vytaženo z článku na uvedeném webu.
A ještě jedna adresa na popis marmelád s agarem - jedná se jen o popis výrobků, nikoliv pracovní postup:
http://eshop.koldokol.cz/kategorie/biolada-bio-dze...

Ze zdrave vyzivy

25. 1. 2016 14:03

Nadja: Děkuji. Zkusím tuto verzi, protože se mi někdy stává, že zatuhne krásně a někdy naopak vůbec. Tak to příště zkusím podle Vás ;-)

Nadja

25. 1. 2016 13:54

Něco o agaru:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Agar
http://clanky.vareni.cz/zavrhnete-zelatinu-kupte-s...
Píše se zde:
Nejprve musíme nechat agar jako klasickou želatinu nabobtnat ve studené vodě a poté přivést k varu. Hned poté ztlumíme oheň a vaříme už jen velmi mírně po dobu asi dvou minut. Agar tuhne při 30°C a pevné konzistence postupně dosáhne už při pokojové teplotě. ;-)

Hanis

29. 6. 2015 13:42

Děkuju moc dobrý tip :-K

Ze zdrave vyzivy

29. 6. 2015 10:37

Hanis: Agar jsem jen vmíchala a nepřevařovala. Ještě jsem to totiž zavařovala ;-) Takže jen vmíchat a zavařit :-)

Hanis

29. 6. 2015 08:30

Vypadá to moc dobře! Jen se chci zeptat - ten agar se jen vmíchá do horké masy a nevaří? Díky za odpověď. Dělala jsem totiž jahodový džem a je hodně řídký, přemýšlím, že bych tam přidala agar a ještě zavařila.

Ze zdrave vyzivy

28. 6. 2015 17:59

S xanthanem zkušenosti nemám, podle toho, co čtu, tak zahustí. Agar ale spíš udělá takové to želé :) To by spíš šlo s tou želatinou ;) Ale přidat tolik, aby to nebylo úplně želé :D

zuzun

28. 6. 2015 17:17

Super! Vsak ono to jde i zdrave! Bodik za napad, tohle bych mohla udelat. Agar nemam, cim ho muzu nahradit? Xantahem, nebo zelatinou?

Zuzajda

28. 6. 2015 12:11

Mňamka :-K:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: agar agar agar recepty agar recepty agar na marmelády agar agar recept co je agar jak pouzit agar co je to agar agar agar agar marmeláda třešně recepty příprava agaru agar recept jak uvařit agar recept agar agar na marmeládu agar agar marmeláda agar.z agar mletý marmeláda z agaru

Suroviny: třešně, banán, agar

TopRecepty.cz

Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6jVN