Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 087 kJ / 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,02 g |
Tuky | 2,81 g |
Vláknina | 16,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 103,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Třešně samozřejmě můžete uvařit i v obyčejném hrnci, já jsem kvůli času využila funkci pekárny :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 1. 2016 14:55
Agar netuhne?
Agar používám akorát na glazování a na zalévání ovoce na dezertech
Ztuhlé agarové želé (zbytky) bez příměsí lze po ohřátí znovu použít
Ale:
V cukrařině se traduje, že agar OCHUCENÝ (kyselina citronová, sirup, kompotová šťáva) 1x použitý, po dalším znovuohřátí už znovu neželíruje Nemám ověřeno...; pro jeho vysokou cenu jsem to ani nezkoušel
25. 1. 2016 13:47
A ještě jedna adresa na popis marmelád s agarem - jedná se jen o popis výrobků, nikoliv pracovní postup:
http://eshop.koldokol.cz/kategorie/biolada-bio-dze...
25. 1. 2016 13:03
25. 1. 2016 12:54
https://cs.wikipedia.org/wiki/Agar
http://clanky.vareni.cz/zavrhnete-zelatinu-kupte-s...
Píše se zde:
Nejprve musíme nechat agar jako klasickou želatinu nabobtnat ve studené vodě a poté přivést k varu. Hned poté ztlumíme oheň a vaříme už jen velmi mírně po dobu asi dvou minut. Agar tuhne při 30°C a pevné konzistence postupně dosáhne už při pokojové teplotě.
29. 6. 2015 12:42
29. 6. 2015 09:37
29. 6. 2015 07:30
28. 6. 2015 16:59
28. 6. 2015 16:17
28. 6. 2015 11:11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 5 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 15 minutami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 19 minutami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 2 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 2 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 2 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Další recepty
Tématické fráze: agar agar agar recepty agar recepty agar na marmelády agar agar recept co je agar jak pouzit agar co je to agar agar agar agar marmeláda třešně recepty příprava agaru agar recept jak uvařit agar recept agar agar na marmeládu agar agar marmeláda agar.z agar mletý marmeláda z agaru
Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jVN
10 názorů