Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem

Ze zdrave vyzivy Kuchařka: Ze zdrave…

Zavařeniny 10 názorů

Suroviny

Asi 600g zralých vypeckovaných třešní
1,5 banánu
1 rovná lžíce agaru
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Třešně jsem vložila do zahřáté misky v domácí pekárně a zapla program Džem/marmeláda.

  2. Nechala ho proběhnout a pak jsem uvařené třešně vlila do mísy, kam jsem přidala banán, agar a rozmixovala jsem to.

  3. Naplnila jsem skleničky (vyšly mi 4 malé), uzavřela a pro jistotu zavařila.

  4. Jedna se mi nechytla, takže jsme ochutnali a je opravdu vynikající :-)

Poznámka

Třešně samozřejmě můžete uvařit i v obyčejném hrnci, já jsem kvůli času využila funkci pekárny :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem

  • casino casino

    Ze zdrave vyzivy:
    Agar netuhne?
    Agar používám akorát na glazování a na zalévání ovoce na dezertech:yes:
    Ztuhlé agarové želé (zbytky) bez příměsí lze po ohřátí znovu použít:yes:
    Ale:
    V cukrařině se traduje, že agar OCHUCENÝ (kyselina citronová, sirup, kompotová šťáva) 1x použitý, po dalším znovuohřátí už znovu neželíruje:no: Nemám ověřeno...; pro jeho vysokou cenu jsem to ani nezkoušel:-8

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Ze zdrave vyzivy: já zatím agar nepoužila, ale na základě tohoto rcp jsem trochu googlila a to, co jsem psala, je jen vytaženo z článku na uvedeném webu.
    A ještě jedna adresa na popis marmelád s agarem - jedná se jen o popis výrobků, nikoliv pracovní postup:
    http://eshop.koldokol.cz/kategorie/biolada-bio-dze...

    Odpovědět

  • Nadja: Děkuji. Zkusím tuto verzi, protože se mi někdy stává, že zatuhne krásně a někdy naopak vůbec. Tak to příště zkusím podle Vás ;-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Něco o agaru:
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Agar
    http://clanky.vareni.cz/zavrhnete-zelatinu-kupte-s...
    Píše se zde:
    Nejprve musíme nechat agar jako klasickou želatinu nabobtnat ve studené vodě a poté přivést k varu. Hned poté ztlumíme oheň a vaříme už jen velmi mírně po dobu asi dvou minut. Agar tuhne při 30°C a pevné konzistence postupně dosáhne už při pokojové teplotě. ;-)

    Odpovědět

  • Hanis Hanis

    Děkuju moc dobrý tip :-K

    Odpovědět

  • Hanis: Agar jsem jen vmíchala a nepřevařovala. Ještě jsem to totiž zavařovala ;-) Takže jen vmíchat a zavařit :-)

    Odpovědět

  • Hanis Hanis

    Vypadá to moc dobře! Jen se chci zeptat - ten agar se jen vmíchá do horké masy a nevaří? Díky za odpověď. Dělala jsem totiž jahodový džem a je hodně řídký, přemýšlím, že bych tam přidala agar a ještě zavařila.

    Odpovědět

  • S xanthanem zkušenosti nemám, podle toho, co čtu, tak zahustí. Agar ale spíš udělá takové to želé :) To by spíš šlo s tou želatinou ;) Ale přidat tolik, aby to nebylo úplně želé :D

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Super! Vsak ono to jde i zdrave! Bodik za napad, tohle bych mohla udelat. Agar nemam, cim ho muzu nahradit? Xantahem, nebo zelatinou?

    Odpovědět

  • Zuzajda Zuzajda

    Mňamka :-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: agar agar agar recepty agar recepty agar na marmelády agar agar recept co je agar jak pouzit agar co je to agar agar agar agar marmeláda třešně recepty příprava agaru agar recept jak uvařit agar recept agar agar na marmeládu agar agar marmeláda agar.z agar mletý marmeláda z agaru