

Hovězí na zázvoru jinak, dělané v PH
Suroviny 5 porcí
- 800 g hovězího masa (měla jsem pěknou kližku)
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 vrchovaté lžičky mletého zázvoru
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce sojové omáčky
- 4 lžíce zakysané smetany
- plátek sádla na osmažení cibule
- mouka
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Cibulku nakrájíme nadrobno a na sádle jí osmažíme dorůžova, přendáme jí na dno PH, na ní maso na kostky nakrájené a prosolené, pak česnek na plátky, posypeme zázvorem, dáme rajčatový protlak, sojovou omáčku, trochu pepře a zakysanou smetanu.
Nakonec zalijeme vodou, všechno promícháme, přikryjeme a pomalíme na High 3 hodiny. Zatím si uděláme jíšku z hladké mouky a oleje do hněda, kterou pak ke konci rozpustíme a rozmícháme v menším množství vody, aby nebyly hrudky.
Dáme do omáčky v PH a ještě chvíli v něm necháme dokud nezchladne, nebo můžeme zahustit na sporáku. Jde použít jíšku hotovou, nebo solamyl rozpuštěný ve vodě, jak kdo chce.
Poznámka od kuchařky
Delší dobu jsme neměli hovězí a ještě déle ne na zázvoru a máme ho moc rádi. Tentokrát jsem ho chtěla trochu jinak a jiné bylo, pro nás ještě lepší chuti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí na zázvoru jinak, dělané v PH
-
Vaclav Fronek:Vašíku,zázvoru se vůbec neboj
v kombinaci zvláště s hovězím je moc fajn
Bibinko,pomaláč nemám,já spíš zase"rychlím"v papiňákuale Tvá dobrota se mi líbí
-
Vaclav Fronek:Vašíku, jen se neboj, je to vynikající jídlo a u nás patří ke špičce dobrých jídel, samozřejmě i s jinými dobrotami
-
Janinko. To je teda odvaha s tím zázvorem do guláše. Ale jako krajan tě podporuji a sám to v brzké době vyzkouším. Jsem moc zvědav. Nejdříve jen pro sebe abych se třeba nepropích. Zatím +bodík 4
-
1974andrea:Andrejko, já ti velmi děkuji za pěkná a přesně vystihující komentář, který jsem měla i já na mysli, je tyhle neregistrované dámy za to nestojí, abych jim cokoliv vysvětlovala
Za 1.když si všimneš jsou to opakující se nicky pod mými recepty-prudiči, kteří se sem chodí pouze bavit a čekají na mou reakci-tu radost jim neuděláma za 2.jakmile bych cokoliv napsala, vznikne tady debata, která bude nekonečná......já osobně když vím, že by mi nějaký recept nechutnal, tak ho přejdu a nebudu přece dotyčné psát něco o blafu,humusu atd.protože dobře vím, že tisíc lidí=tisíc chutí a někomu to může třeba hodně chutnat
-
mně by to chutnalo
, takže si to ukládám a určitě to vyzkouším
a je mi jedno kolikrát to tu je
-
Fakt nechápu vaši nevraživost vůči Bibince
Jakým způsobem vaří a kombinuje suroviny, je přece jen její věc, oni si pochutnají a její recepty mají i své příznivce. Každý si může na těchto stránkách z bezmála 32tis. receptů přece vybrat ten, který mu bude vyhovovat. Nechápu, proč komentovat něco, co nikdy vařit nebudu. Jsou tu jiné recepty, které bych já osobně nevařila, ale proč to někomu cpát do komentářů.
Hezký den všem
-
Bibinka opisuje recepty a vydává je za své
-
savlinka: ano, určitě to musí být výborné, když je to tu 2x
-
Určitě moc dobré
-
Lidka:
-
Recept je určo dobrý, ale koukám, že naprosto totožný tu je od Mirči.Stačilo napsat, že vy přidáváte ty čtyři lžíce zakysané.