Hovězí na zázvoru jinak, dělané v PH

Bibinka Kuchařka: Bibinka

5 porcí Pomalý hrnec 11 názorů

Suroviny

800 g hovězího masa (měla jsem pěknou kližku)
2 cibule
6 stroužků česneku
2 vrchovaté lžičky mletého zázvoru
3 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce sojové omáčky
4 lžíce zakysané smetany
plátek sádla na osmažení cibule
mouka
olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme nadrobno a na sádle jí osmažíme dorůžova, přendáme jí na dno PH, na ní maso na kostky nakrájené a prosolené, pak česnek na plátky, posypeme zázvorem, dáme rajčatový protlak, sojovou omáčku, trochu pepře a zakysanou smetanu.

  2. Nakonec zalijeme vodou, všechno promícháme, přikryjeme a pomalíme na High 3 hodiny. Zatím si uděláme jíšku z hladké mouky a oleje do hněda, kterou pak ke konci rozpustíme a rozmícháme v menším množství vody, aby nebyly hrudky.

  3. Dáme do omáčky v PH a ještě chvíli v něm necháme dokud nezchladne, nebo můžeme zahustit na sporáku. Jde použít jíšku hotovou, nebo solamyl rozpuštěný ve vodě, jak kdo chce.

Poznámka

Delší dobu jsme neměli hovězí a ještě déle ne na zázvoru a máme ho moc rádi. Tentokrát jsem ho chtěla trochu jinak a jiné bylo, pro nás ještě lepší chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí na zázvoru jinak, dělané v PH

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vaclav Fronek:Vašíku,zázvoru se vůbec neboj;-)v kombinaci zvláště s hovězím je moc fajn:yes:
    Bibinko,pomaláč nemám,já spíš zase"rychlím"v papiňáku:-D:-Dale Tvá dobrota se mi líbí:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Vaclav Fronek:Vašíku, jen se neboj, je to vynikající jídlo a u nás patří ke špičce dobrých jídel, samozřejmě i s jinými dobrotami

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Janinko. To je teda odvaha s tím zázvorem do guláše. Ale jako krajan tě podporuji a sám to v brzké době vyzkouším. Jsem moc zvědav. Nejdříve jen pro sebe abych se třeba nepropích. Zatím +bodík 4

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    1974andrea:Andrejko, já ti velmi děkuji za pěkná a přesně vystihující komentář, který jsem měla i já na mysli, je tyhle neregistrované dámy za to nestojí, abych jim cokoliv vysvětlovala
    Za 1.když si všimneš jsou to opakující se nicky pod mými recepty-prudiči, kteří se sem chodí pouze bavit a čekají na mou reakci-tu radost jim neudělám;-) a za 2.jakmile bych cokoliv napsala, vznikne tady debata, která bude nekonečná......já osobně když vím, že by mi nějaký recept nechutnal, tak ho přejdu a nebudu přece dotyčné psát něco o blafu,humusu atd.protože dobře vím, že tisíc lidí=tisíc chutí a někomu to může třeba hodně chutnat:-p

    Odpovědět

  • Irule Irule

    mně by to chutnalo:-p:-p:-p, takže si to ukládám a určitě to vyzkouším :-!:yes::yes::yes: a je mi jedno kolikrát to tu je ;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Fakt nechápu vaši nevraživost vůči Bibince:-// Jakým způsobem vaří a kombinuje suroviny, je přece jen její věc, oni si pochutnají a její recepty mají i své příznivce. Každý si může na těchto stránkách z bezmála 32tis. receptů přece vybrat ten, který mu bude vyhovovat. Nechápu, proč komentovat něco, co nikdy vařit nebudu. Jsou tu jiné recepty, které bych já osobně nevařila, ale proč to někomu cpát do komentářů.;-) Hezký den všem:-K

    Odpovědět

  • Marina Marina(neregistrovaná)

    Bibinka opisuje recepty a vydává je za své :no: :no: :no:

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    savlinka: ano, určitě to musí být výborné, když je to tu 2x :-D

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Určitě moc dobré:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    Lidka: :yes: :-D

    Odpovědět

  • Lidka Lidka(neregistrovaná)

    Recept je určo dobrý, ale koukám, že naprosto totožný tu je od Mirči.Stačilo napsat, že vy přidáváte ty čtyři lžíce zakysané.

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí na česneku v ph hovězí na zázvoru v ph hovězí maso v ph ph recepty dobry recept hovezi na zazvoru hovezi na zazvoru hovězí na zázvoru v papinaku hovězí na zázvoru a česneku v ph recept-hovězí na zázvoru hovezi na divoko delane v papinaku jak osmažit cibulku hovezi na zazvoru se smetanou zahustit omáčku v ph hovezi maso na zázvoru se smetanou jak pouzit solamyl aby nebyly hrudky recepty hovězí na zázvoru omáčka recept hovezi vino zazvor

Zapomněl/a jsem heslo