Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 081 kJ / 736 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,33 g |
Tuky | 35,97 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 1,01 g |
Sodík | 397 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 34,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme cibuli. Játra nakrájíme na širší nudle a dáme je k orestované cibuli. Promícháme, necháme játra zatáhnout.
Krok 2: Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a přidáme k játrům. Podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka. Když je játra měkká, přidáme sůl, majoránku a pepř a zahustíme smetanou, ve které rozkvedláme lžíci hladké mouky a provaříme. Podáváme s opečenými bramborami.
Zveřejněno 29. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeský játřinec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgBE
Moje poznámka
Jihočeský játřinec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgBE
Nejnovější recepty
Grilování s uzenou paprikou
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 3 hodinami
Broskvový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Nanuky broskvové
Přidáno před 3 hodinami
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 3 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 1 hodinou
Cuketové karbanátky
pesmax před 1 hodinou
Stryky z Orlové
sonka.306 před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 2 hodinami
Borůvkové knedlíky
zackovam před 2 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 2 hodinami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 2 hodinami
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 3 hodinami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 3 hodinami
Tématické fráze:
vepřový játřinec,
jihočeský jatřinec z krůtích jater
Suroviny:
játra vepřová,
žampióny,
cibule,
smetana na vaření,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
majoránka,
olej
Komentáře (9)