Celerové hranolky z trouby
Zdravé celerové hranolky jsou populární i mezi těmi, kdo si na zeleninu jinak moc nepotrpí. Dozlatova upečené, s lahodným kořením a oblíbeným dipem dávají vzniknout chutnému pohoštění nebo příloze k masu, a to doslova za pár korun.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 771 kJ / 184 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,90 g |
| Tuky | 2,33 g |
| Vláknina | 27,73 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 503 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 18,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer okrájíme nebo oloupeme. Odřízneme vršek i spodek, abychom měli rovné strany a celer dobře stál při krájení (odkrojené části využijeme do vývaru nebo pomazánky).
Krok 2: Nakrájíme celer na plátky (asi 1 cm silné). Z těch potom nakrájíme silné hranolky.
Krok 3: Troubu zapneme nahřívat na 220 °C. Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu.
Krok 4: Jakmile se voda začne vařit, vhodíme do ní celerové hranolky a nezakryté prudce vaříme 1-2 minuty. Slijeme vodu a hranolky vrátíme do hrnce.
Krok 5: Přidáme olej, koření a proházíme, až se hranolky rovnoměrně obalí. Rozprostřeme je na velký plech vyložený pečicím papírem. Necháme jim dostatek místa. Pokud hranolky namačkáme příliš na sebe, budou se spíše dusit než opékat.
Krok 6: Hranolky pečeme v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 20-25 minut, až se krásně opečou a změknou.
Zveřejněno 25. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerové hranolky z trouby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVxk
Moje poznámka
Celerové hranolky z trouby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVxk
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 5 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 6 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 22 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s masem a se smetanou
AlienkaKalousova před 29 minutami
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 38 minutami
Koka sušenky
veveruska73 před 1 hodinou
Čočková polévka se zeleninou
Evule1 před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 14 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 15 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 17 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 17 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 18 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 18 hodinami
Tématické fráze:
celerove hranolky,
celerove a mrkvove hranolky,
mrkvové hranolky,
hranolky z celeru,
celerove hranolky recept,
mrkvové a celerové hranolky,
celer recepty,
hranolky do trouby,
recepty z celeru,
cerelové hranolky v troubě,
celerky recept,
celerovy hranolky,
hranolky v troubě,
hranolky z trouby,
celer recept,
pečený celer,
recept na celerové hranolky,
recepty celer,
recept celerove hranolky,
celer hranolky
Suroviny:
celer,
olej,
paprika sušená sladká,
koření kari,
česnek sušený
Komentáře (34)
Moc děkuji za prima recept,už jsem zařadila do našeho jídelníčku.Vřele doporučuji ho vyzkoušet