Zapečená polenta s mozzarellou a rajčaty

Cobudednesnavecu.cz Kuchařka: Cobudednesnave…

Doba přípravy: 30 minut 5 porcí Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

200 g polenty
200 ml smetany 30%
600 ml vývaru
1 cibule
1 stroužek česneku
2 rajčata
mozzarella
parmezán
bazalka
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve jsem orestovala cibulku s česnekem na kapce olivového oleje a přidala smetanu. Tu jsem trochu zredukovala do zhoustnutí a zalila vývarem.

  2. Směs jsem osolila a přidala polentu, kterou jsem v tekutině důkladně rozmíchala. Stačí ji cca dvě minutky povařit, aby se vsákla všechna voda a vznikla kompaktní směs.

  3. Vše jsem přendala do pekáčku, zasypala trochou parmezánu a navrch pokladla nakrájená rajčata s mozzarellou a bazalkou. Peče se cca 15 minut na 180 stupňů, ke konci jsem zapnula gril, aby polenta na povrchu hezky zezlátla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zapečená polenta s mozzarellou a rajčaty

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo