Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steak a salát s polničkem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Drahos z kamene Drahos z kamene

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie89 kJ /
21 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy5,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa jsem naložil den předem. Potřel jsem je harissou, pepřem, a polil slunečnicovým olejem. Uložil jsem do lednice. Krok 2: Brambory uvaříme ve vodě, přidáme kmín a sůl. Jak jsou měkké, tak je rozšťoucháme. Krok 3: Salát připravíme tak, že do misky nalijeme vodu, cukr, ocet, sůl, špetku pepře. Nakrájíme rajčata, jarní cibulku a vykoupeme je i s polničkem v připravené lázni. Krok 4: Naložené maso vytáhneme z lednice, rozpálíme pánev, nalijeme olej a přidáme kousek másla. Smažíme asi 5 minut z každé strany. A nezapomeňte to posolit, dobrou chut.

Zveřejněno 26. 2. 2016

Poznámka autora Drahos z kamene

Kdo nemá harissu, může dát pálivou papriku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MAJG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MAJG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

A takhle bez soli ten recept na kuřecí steak už zůstane? :-O

Danca: To byl věcný komentář k receptu, pokud vím ;-)

Drahos z kamene: OK, netušila jsem, že toužíte být mezi těmi, které ignoruji, ale respektuju to :-)

Že vás to baví...:-?:-?:-?:-((:no:

zizala:argumenty nepřesvědčí ... je třeba naučit se ho ignorovat:no:

Pokud tomu dobře rozumím, tak teď je maso neosolené pro jistotu vůbec, takže kdo nemá rád pálivé a nedá harissu nebo jen malinko, má maso neslané ;-)

Harissa sama o sobe obsahuje sul, tudiz bych kureci prsa tez predem nesolila, ale smichala ji s olejem a vzniklou kasickou maso potrela.

Danca: nikoliv "také" - protože Drahoš maso přece nesolí, ne?;-)

Nic proti nikomu, ale já, pokud maso marinuji v oleji, také předem solím, je pak krásně křehoučké a šťávu nepustí, zkuste!;-)

Drahos z kamene: upravený recept, kde "posolení" bylo vymazáno, jsem aktivovala. Trochu dětinská reakce, že?;-)

ha ha ha :-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p:-p:-p kde pišu posolil :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Drahos z kamene: No, podle profilu se někdy těžko odhadne, kolik a hlavně JAK kdo navařil.
Tomu, že pan Pohlreich solí kuřecí prsa takhle dlouho před tepelnou úpravou, tedy nevěřím a chci důkaz ;-)

Drahos z kamene: ale tož:-//odkdy tu hodnotíme lidi podle toho, kolik čeho vložili?
Každý má přeci právo napsat svůj názor nebo jak by to dělal on.

bofinka:jak se podívám na tvůj profil tak ty jsi toho moc nenavařila, Zdeněk pol. solí a to je pan kuchař:no::-//

Tématické fráze:
salat s polničkem, kuřecí maso s polníčkem, jak dlouho dělat kuřecí steak, salat ke steaku, kuřecí steaky, kuřecí steaky podle zdeňka, jak dlouho delat kureci steak na panvi, kureci steak pohlreich, salát k steaku, kuřecí steak recept, jak dlouho dělat kuřecí prso, steak podle pohlreicha, salát s polníčkem a kuřecím masem, kuřecí prsa na kameni, jak dlouho dělat steak, kureci. salát pohlreich, kureci steak, kuřecí steaky recepty, kuřecí steak se salátem, kuřecí steaky pohlreich

Suroviny:
prsa kuřecí, harissa, máslo, olej, pepř, brambory, kmín celý, sůl, sůl, ocet, cukr, pepř, voda, cibulka jarní, rajče, polníček

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu