Kuřecí gyros steak na litinové pánvi (bez tuku)

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 0 názorů

Suroviny 2 porce

2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
koření gyros
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso mírně rukou naklepeme, osolíme a okořeníme. Koření a sůl do masa důkladně „vmasírujeme“, aby maso bylo ochucené všude stejnoměrně. Ideální je nechat alespoň 2 hodiny v chladu odležet.

  2. Troubu rozpálíme na 180 ºC a nahřejeme tam litinové servírovací pánvičky. Nahřáté pánvičky přesuneme na sporák a na sporáku na nich prudce opečeme maso. Pečeme z každé strany 2 minuty. Na pečení není třeba použít žádný olej.

  3. Pánvičky s masem přesuneme zpět do trouby, kde dopékáme ještě zhruba 8 – 10 minut, podle velikosti masa.

  4. Servírujeme přímo na litinové pánvičce s hráškem a mrkví dušenými v páře, s jogurtovo-koprovým dipem, případně vařeným bramborem.

Komentáře k receptu Kuřecí gyros steak na litinové pánvi (bez tuku)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty pro litinovou servírovací pánev litinové pánvičky panvicky litinove stejk bez tuku. recepty na litinovou pánev kuřecí steak recept kureci steak na panvicce giros pánev steak na litinove panve řízky na litinové pánvi kuřecí steaky recepty steakové litinové pánve recepty litinová pánev recepty panev na peceni bez tuku pánvičky bez tuku pánev bez tuku recepty na litinové pánvi recepty bez tuku kuřeci gyros