

Kuřecí gyros steak na litinové pánvi (bez tuku)
Suroviny 2 porce
- 2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
- koření gyros
- sůl
Postup přípravy receptu
Maso mírně rukou naklepeme, osolíme a okořeníme. Koření a sůl do masa důkladně „vmasírujeme“, aby maso bylo ochucené všude stejnoměrně. Ideální je nechat alespoň 2 hodiny v chladu odležet.
Troubu rozpálíme na 180 ºC a nahřejeme tam litinové servírovací pánvičky. Nahřáté pánvičky přesuneme na sporák a na sporáku na nich prudce opečeme maso. Pečeme z každé strany 2 minuty. Na pečení není třeba použít žádný olej.
Pánvičky s masem přesuneme zpět do trouby, kde dopékáme ještě zhruba 8 – 10 minut, podle velikosti masa.
Servírujeme přímo na litinové pánvičce s hráškem a mrkví dušenými v páře, s jogurtovo-koprovým dipem, případně vařeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí gyros steak na litinové pánvi (bez tuku)
K receptu nejsou žádné komentáře.