Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listová psaníčka s jablky, datlovým sirupem a ořechy

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie627 kJ /
150 kcal
Bílkoviny1,20 g
Tuky1,04 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto vyválíme na tenký plát (popřípadě použijeme již vyválené) a nakrájíme z něj čtverce o straně cca 10 cm. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Krok 2: Omytá a osušená jablka rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na měsíčky. Vždy 4 kousky jablka klademe na čtverce těsta podle vyobrazení. Krok 3: Pokapeme javorovým sirupem, posypeme ořechy a zabalíme jako obálku. Z kousku těsta můžeme vykrojit srdíčko nebo jiný tvar a psaníčko jím ve "švu" uzavřít. Krok 4: Hotová psaníčka přemístíme na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem a vložíme do trouby vyhřátě na 200 °C. Pečeme do zrůžovění, teplé sypeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 5. 3. 2016

Poznámka autorky Danca

Vlastní improvizace inspirovaná fotkou na webu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YmQM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YmQM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Máš je moc pěkné:yes::yes:

Jana Remkova: Jani díky:-8. Bylo to i moooc dobré, nepřeslazené a ten datlový sirup dodal té (v podstatě klasické) kombinaci surovin zase nový šmrnc!:-p;-):-K

mika59: Milado, vůbec netuším, jak se mi to povedlo:-O:-D:-K

Strašně hezky to vypadá :-))

Paráda:yes:, jak to děláš, že se ti neotvírají, já je mám vždycky rozšklebené i když je pomažu vejcem.:-K:-K

Tématické fráze:
koláč s datlovým sirupem, listove testo s javorovym sirupem, závin s javorovým sirupem, listove testo orechy jablka, listová srdíčka s jablky, top recepty listová jablka, listove testo jablka orechy, jablkový závin s javorovým sirup, kolace s datlovym sirupem recepty, buchta s datlovým sirupem, závin s javorovym sirupem a orechy

Suroviny:
těsto listové, jablko, sirup datlový, ořechy strouhané, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu