Blbouny z pekárny
Jakmile začne dozrávat ovoce na zahrádce, je sezona ovocných knedlíků započata. Různě v krajích má své názvy a jedním z nich je také typické označení blboun. Tak připravte těsto, naplňte jej ovocem a pochutnejte si.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 241 kJ / 5 316 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,76 g |
Tuky | 36,72 g |
Vláknina | 40,80 g |
Cholesterol | 554 mg |
Sodík | 475 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 1 059,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Přísady vložíme do pekárny a zapneme program Těsto.
Krok 2: Po zpracování jej vyjmeme z nádoby pekárny, rozdělíme na kousky a naplníme zvoleným ovocem. Po zabalení necháme knedlíky ještě 10 minut kynout.
Krok 3: Poté je vaříme ve vodě 7 minut. Jakmile je vytáhneme z vody, propíchneme je, aby mohla odejít pára.
Zveřejněno 20. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Blbouny z pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NYo8
Moje poznámka
Blbouny z pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NYo8
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 1 hodinou
Kuře na zelí
kimlo před 2 hodinami
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 2 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 4 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 15 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 16 hodinami
Tématické fráze:
blbouni,
blbouni recept,
kynuté ovocné knedlíky z domácí pekárny,
ovocné knedlíky z pekárny,
blbouni recepty,
blbouni na páře,
recept na blbouny,
blbouni z domaci pekarny,
kynuté jahodové knedlíky z domácí pekárny,
kynuté ovocné knedlíky z pekárny,
blbouni v páře,
kynuté knedlíky z pekárny,
blbouny,
blbouni s jahodami,
ovocné knedlíky z domácí pekárny,
babiččiny blbouny,
kynuté knedlíky z domácí pekárny,
ovocné kynuté knedlíky z pekárny,
blboun,
kynutý knedlík z domácí pekárny
Suroviny:
mouka hrubá,
mouka hrubá,
mléko,
mléko,
vejce,
vejce,
droždí,
droždí,
cukr,
cukr,
sůl,
sůl,
ovoce,
ovoce
Komentáře (29)
Tak ano, potvrzuji, že s těstem se krásně pracuje. Je dobré. V parním hrnci jsem knedlíky dělala 15 minut. Ani jeden se nesrazil. Kynuté knedlíky se u nás dělají zcela vyjímečně, raději mlsáme tvarohové.