Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Blbouny se žahourem

Jsme národ knedlíků, a to těch houskových, kynutých i sladkých. Plněné jsou skvělé, ale pokud chcete zkusit změnu, máme pro vás tip. Z kynutého těsta udělejte knedlíky, uvařte na páře a ovocem je přelijte až při servírování.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez kynuté těsta

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez kynuté těsta)

23. 1. 2014 15:25

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 521 kJ / 1 798 kcal
Bílkoviny57,21 g
Tuky25,68 g
Vláknina12,92 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 590 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy327,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jednoduchá varianta jahodových nebo borůvkových knedlíků, nemusí se plnit a jsou neskutečně žravé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zonoro zonoro

30. 8. 2022 20:10

Moje první plněné knedlíky! Povedly se - nečekala jsem to, že se s těstem bude tak skvěle pracovat, že nebude třeba dosypávat mouku, že se mi těsto nebude lepit na ruce...Prostě bylo ÚŽASNÉ! Za nás jen - lepší vařené ve vodě, v páře jsou na nás moc suché.

Eva

14. 7. 2015 10:04

S tím pečícím papírem je dobrý nápad, já dávám vystřiženou látku ve tvaru napařováčku a používám i na knedlíky houskové a používám stále dokola...

NADEI

2. 7. 2015 21:48

eva_s: Vařím tak i houskové knedlíky , přidala jsem názorné foto a přeji taky hezký večer

eva_s

2. 7. 2015 11:04

NADEI: díky za perfektní radu . Já dělám knedlíky v páře tak, že na hrnec s vodou přidělám látku a na tu pokládam knedlíky. Jsou perfektní, ale Váš nápad je lepší. Vyzkouším. Zase se potvrdila stará pravda, že člověk se učí celý život ( je mi 60 let) . Mějte se hezky.

NADEI

27. 1. 2015 11:36

katka: Pečící papír dávám,aby se knedlíky nepřilepili k pařáčku a nemusely se mastit. Vařím tak i houskové knedlíky a to tak, že dám každou šišku na papír velikosti malého sešitu,vyndám i s papírem,propíchám a je to,v tom papíru potom neoschnou. :-K

spagetka spagetka

27. 1. 2015 10:09

katka: autorka tam dává pečící papír, aby se jí to nepřichytlo na pařák.

katka

27. 1. 2015 09:59

zeptm se to se vari na pařačku a ješte pečicí papir?dekuji za odpoved.

NADEI

30. 5. 2014 13:38

Ivona::-) Jsem ráda,že chutnaly a že se recept líbí;-)

Ivona

29. 5. 2014 14:08

JSOU MOC DOBRÉ:-)UŽ JINŠÍ DĚLAT NEBUDU,DĚKUJI ZA RECEPT:-)

Hrašuľka.Hrašuľka

25. 1. 2014 22:22

Ďakujem Vám všetkým za vyčerpávajúce vysvetlenie :-), ani som netušila, akú debatu som tu načala :-8
Ešte si to celé tak zo desať krát prečítam ;-);-) a potom budem určite vedieť, čo je žahour a čo klevela:-D:-D:-D
Ale inak ešte raz ďakujem :-!:-(;-(

NADEI

24. 1. 2014 21:46

hosta:Jo,jo máš naprostou pravdu,ale důležité je,že nám chutná,ne:-?:-D

spagetka spagetka

24. 1. 2014 16:34

hosta: jiťuli, ale dyk to píšu přece ;-);-):-D:-D:-D:-K:-K:yes::yes:

hosta hosta

24. 1. 2014 16:25

spagetka: no, klevela jsou povidla, která se zavařovat můžou, ale nemusí a žahour je k okamžité spotřebě - dohodnem se o tom?

chocolate chocolate

24. 1. 2014 16:17

Žahouru moje jihočeská babička říkávala také švanda a u nás to byly rozvařené borůvky s cukrem a event. trochou smetany.

spagetka spagetka

24. 1. 2014 16:11

hosta: jituš, já se nechci dohadovat, jo, napsala jsem to tak, jak se to od jakživa dělalo u nás. Klevela se u nás zavařuje a jde prostě o něco jiného než o džem či marmeládu. Žahour je tepelně rozvařená borůvková omáčkka připravená k okamžitému použití.
V žádném případě nejde o stejnou úpravu.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: borůvkové knedlíky se žahourem jihocesky boruvkovy žahour kynuté knedlíky se žahourem rozvařené borůvky borůvkové knedlíky s žahourem žahour z jahod knedlíky se žahourem borůvkové blbouny borůvková klevela rozvařené ovoce jihočeský žahour blbouny boruvkové blbouni kynute knedlíky s žahourem blbouni s boruvkami knedlíky s žahourem borůvkové knedlíky blbouni recept na blbouny boruvkova svanda blbouni

Suroviny: mléko, vejce, olej, mouka polohrubá, cukr, kvasnice, sůl, jahody, solamyl, cukr, máslo

TopRecepty.cz

Blbouny se žahourem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jMkB