Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Blbouny se žahourem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 1. 2014 14:25

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 521 kJ / 1 798 kcal
Bílkoviny57,21 g
Tuky25,68 g
Vláknina12,92 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 190 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy327,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jednoduchá varianta jahodových nebo borůvkových knedlíků, nemusí se plnit a jsou neskutečně žravé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Eva

14. 7. 2015 09:04

S tím pečícím papírem je dobrý nápad, já dávám vystřiženou látku ve tvaru napařováčku a používám i na knedlíky houskové a používám stále dokola...

NADEI

2. 7. 2015 20:48

eva_s: Vařím tak i houskové knedlíky , přidala jsem názorné foto a přeji taky hezký večer

eva_s

2. 7. 2015 10:04

NADEI: díky za perfektní radu . Já dělám knedlíky v páře tak, že na hrnec s vodou přidělám látku a na tu pokládam knedlíky. Jsou perfektní, ale Váš nápad je lepší. Vyzkouším. Zase se potvrdila stará pravda, že člověk se učí celý život ( je mi 60 let) . Mějte se hezky.

NADEI

27. 1. 2015 10:36

katka: Pečící papír dávám,aby se knedlíky nepřilepili k pařáčku a nemusely se mastit. Vařím tak i houskové knedlíky a to tak, že dám každou šišku na papír velikosti malého sešitu,vyndám i s papírem,propíchám a je to,v tom papíru potom neoschnou. :-K

spagetka

27. 1. 2015 09:09

katka: autorka tam dává pečící papír, aby se jí to nepřichytlo na pařák.

katka

27. 1. 2015 08:59

zeptm se to se vari na pařačku a ješte pečicí papir?dekuji za odpoved.

NADEI

30. 5. 2014 12:38

Ivona::-) Jsem ráda,že chutnaly a že se recept líbí;-)

Ivona

29. 5. 2014 13:08

JSOU MOC DOBRÉ:-)UŽ JINŠÍ DĚLAT NEBUDU,DĚKUJI ZA RECEPT:-)

Hrašuľka.Hrašuľka

25. 1. 2014 21:22

Ďakujem Vám všetkým za vyčerpávajúce vysvetlenie :-), ani som netušila, akú debatu som tu načala :-8
Ešte si to celé tak zo desať krát prečítam ;-);-) a potom budem určite vedieť, čo je žahour a čo klevela:-D:-D:-D
Ale inak ešte raz ďakujem :-!:-(;-(

NADEI

24. 1. 2014 20:46

hosta:Jo,jo máš naprostou pravdu,ale důležité je,že nám chutná,ne:-?:-D

spagetka

24. 1. 2014 15:34

hosta: jiťuli, ale dyk to píšu přece ;-);-):-D:-D:-D:-K:-K:yes::yes:

hosta

24. 1. 2014 15:25

spagetka: no, klevela jsou povidla, která se zavařovat můžou, ale nemusí a žahour je k okamžité spotřebě - dohodnem se o tom?

chocolate

24. 1. 2014 15:17

Žahouru moje jihočeská babička říkávala také švanda a u nás to byly rozvařené borůvky s cukrem a event. trochou smetany.

spagetka

24. 1. 2014 15:11

hosta: jituš, já se nechci dohadovat, jo, napsala jsem to tak, jak se to od jakživa dělalo u nás. Klevela se u nás zavařuje a jde prostě o něco jiného než o džem či marmeládu. Žahour je tepelně rozvařená borůvková omáčkka připravená k okamžitému použití.
V žádném případě nejde o stejnou úpravu.

hosta

24. 1. 2014 15:06

spagetka:dovolím si tě opravit - klevela je skutečně rozvařené ovoce, většinou jablka nebo švestky, cukr se tam samozřejmě přidává,i tochu octa, jde o úpravu do skenic, bez zavařování, výsledkem jsou báječná povidla.
Žahour je úprava ovoce pro doplnění sladkých jídel, jde o ovoce většinou měkčí (borůvky, jahody...), které rozvaří v trošce vody, dosladí, přidá se máslo a zahustí se ve vodě rozmíchanou maizenou, příp.solamylem.
To co jsi napsala vypadalo, že jde o stejnou úpravu a jen jiné krajové názvy

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: borůvkové knedlíky se žahourem jihocesky boruvkovy žahour kynuté knedlíky se žahourem rozvařené borůvky borůvkové knedlíky s žahourem žahour z jahod knedlíky se žahourem borůvkové blbouny borůvková klevela rozvařené ovoce jihočeský žahour blbouny boruvkové blbouni kynute knedlíky s žahourem blbouni s boruvkami knedlíky s žahourem borůvkové knedlíky blbouni recept na blbouny boruvkova svanda blbouni

Suroviny: mléko, vejce, olej, mouka polohrubá, cukr, kvasnice, sůl, jahody, solamyl, cukr, máslo

TopRecepty.cz

Blbouny se žahourem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jMkB