Podmáslové řezy s mascarpone
Jestli máte chuť na dobré řezy, vyzkoušejte tento recept. Díky podmáslí v těstu chutná korpus skvěle. Po upečení ho stačí jen potřít višňovým džemem a jemným krémem z mascarpone a šlehačky a na závěr posypat strouhanou čokoládou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 200 kJ / 3 872 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,06 g |
| Tuky | 123,72 g |
| Vláknina | 28,80 g |
| Cholesterol | 558 mg |
| Sodík | 646 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 587,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškeré suroviny na těsto prošleháme v míse. Těsto je hodně řídké. Vlijeme ho buď do klasického polovičního pekáčku nebo kulaté dortové formy o průměru 24 cm. Formu vyložíme pečicím papírem.
Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 45 minut. Vyzkoušíme špejlí. Vychladlé prořízneme a manipulujeme opatrně! Korpus je velmi křehký. Krok 2: Krém:
Šlehačku vyšleháme s cukry to tuha. Pak už jen lehce zašleháme mascarpone. Opatrně, aby se nesrazilo! Krok 3: Korpus potřeme višňovým džemem, (podle chuti lze nahradit i jiným nebo čerstvým ovocem) krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Dáme uležet na pár hodin do lednice.
Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 45 minut. Vyzkoušíme špejlí. Vychladlé prořízneme a manipulujeme opatrně! Korpus je velmi křehký. Krok 2: Krém:
Šlehačku vyšleháme s cukry to tuha. Pak už jen lehce zašleháme mascarpone. Opatrně, aby se nesrazilo! Krok 3: Korpus potřeme višňovým džemem, (podle chuti lze nahradit i jiným nebo čerstvým ovocem) krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Dáme uležet na pár hodin do lednice.
Zveřejněno 26. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové řezy s mascarpone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PEPn
Moje poznámka
Podmáslové řezy s mascarpone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PEPn
Nejnovější recepty
Kakaové pusinky
Přidáno před 1 hodinou
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 12 hodinami
Datlové měsíční koláčky (Mooncake)
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné banánové sušenky
Panova před 44 minutami
Bezlepkové linecké
Hankali před 45 minutami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 1 hodinou
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 1 hodinou
Vánočka III
IvaBrabi před 2 hodinami
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 2 hodinami
Vánočka II
JajkaP před 4 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 12 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
rezy s mascarpone,
mascarpone recepty,
recepty z mascarpone,
buchta s mascarpone,
buchta s mascarpone recepty,
buchta z mascarpone,
řezy z mascarpone,
řezy s maskarpone,
korpus z podmáslí,
recepty s mascarpone,
řez s mascarpone,
buchta s maskarpone,
jednoduché řezy z mascarpone,
ovocná buchta s mascarpone,
podmaslovy rez,
ovocne rezy s mascarpone,
čokoládové řezy s mascarpone,
recept s mascarpone,
mascarpone řezy,
co upect z mascarpone
Suroviny:
podmáslí,
olej,
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
soda jedlá,
kakao,
mascarpone,
šlehačka 40%,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
višňový džem,
čokoláda tmavá
Komentáře (12)
Přidala jsem i dvě fotky. Mají obrovský úspěch.
Jsou skvělé a hlavně, opravdu je to jednoduchý fofr!