Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Restovaná dijónska zelenina v polentovo-sýrové "omáčce"

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizalka zizalka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 242 kJ /
297 kcal
Bílkoviny11,54 g
Tuky4,93 g
Vláknina4,45 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 242 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy49,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme šalotku, na drobno nasekaný stroužek česneku, restujeme než cibulka zesklovatí. Poté přidáme nakrájenou zbylou zeleninu - rajče na kostičky a cuketu na tenčí kolečka. Vše zprudka asi minutu restujeme poté ztlumíme plamen, ochutíme hořčicí, solí a pepřem a dále restujeme ještě dalších 10-15 minut. Krok 2: V rendlíku zavaříme mléko, ztlumíme plamen a vmícháme instantní polentu. Přidáme sušenou pažitku a tavený sýr. Necháme zvolna probublávat až do úplného rozpuštění sýra . Dochutíme dle své chuti a můžeme podávat.

Zveřejněno 4. 9. 2016

Poznámka autorky zizalka

Nechtěla jsem dnes připravovat klasickou polentovou kaši tak jsem zvolila řidší variantu s menším množstvím polenty s přídavkem taveného sýra. Výsledná konzistence je něco mezi kaší a omáčkou ačkoliv to samozřejmě v omáčka pravém smyslu slova není.

Polenta jako taková je skvělým lékem proti stresu, injekcí energie a vitality pro mozek. Obsahuje spoustu vlákniny, bílkovin, a minerálů jako jsou železo, hořčík, mangan, zinek nebo selen a vitamínů zejména skupiny B. Dále dokáže dobře zasytit a ukojit pocit hladu. Je velmi vhodná pro osoby s bezlepkovou dietou, ale i pro všechny ostatní k obohacení jídelníčku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X9V5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X9V5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

děkuji všem za milé komentáře :-K jsem ráda, že se recept líbí :-)

Páči sa mi recept. :yes:;-)

Opravdu skvělý nápad a věřím, že omáčka je, vlastně byla:-p, dobrá:yes:

Moc pěkné <3:yes:

díky :-K co člověk nevymyslí při nedostatku času i surovin...

Souhlasím s Magdalenkou, výborný nápad ;-):yes:

tá omáčka je podľa mňa skvelý nápad!!!

Tématické fráze:
zelenina na sýrove omacce, dijonská omáčka, omáčky na restovanou zeleninu

Suroviny:
olej olivový, cibule šalotka, česnek, rajče, cuketa, pepř, hořčice dijonská, mléko, polenta instantní, sýr tavený, pažitka, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu