Postup přípravy
Zveřejněno 5. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zápara (do těsta na pečivo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8DYg
Moje poznámka
Zápara (do těsta na pečivo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8DYg
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno před 23 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 1 hodinou
Výborná houbová omáčka
Sahula před 1 hodinou
Buchtičky s krémem
polednovakaterina18 před 2 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
AlienX před 3 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
iveta.kroul před 4 hodinami
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 4 hodinami
Cuketový perník
MonikaP. před 5 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 6 hodinami
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 7 hodinami
Tématické fráze:
co je zápara,
zapara,
co je to zápara,
žitná zápara,
zápara do chleba,
pečivo se záparou,
výroba zapary,
jak se děla zapara,
zápara recept,
chleb zapara,
jak udělat záparu do chleba,
zápara semínek,
priprava zapary,
testo se zaparou,
zápara co to je,
seminkova zapara,
pecivo se zaparem,
jak udělat záparu,
co je to zápara do chleba,
zapar do kynutého těsta
Komentáře (7)
http://www.pekarnomanie.cz/psenicny-chleba-se-semi...
TZ se dělá kvůli přeželatinování části mouky, která pak saje víc vody a pečivo je díky tomu déle vláčné, víc nadýchané.
Zápara změkčuje velké části mouky a semen.......také přispívá ke zvýšení množství vody v těstě....dělá pečivo tmavší a přirozeně sladší .....a těsto díky ní rychleji kyne.
zizala: děkuju