Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicový krém

Krémové polévky ze zeleniny jsou velice oblíbené, protože jsou jemné a jedí je i ti, kteří zeleninu nemají příliš v lásce. Brokolicový krém je chutný a jednoduchý. Vyzkoušejte.

Hodnocení receptu je 4,8 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amarcha amarcha

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 475 kJ /
592 kcal
Bílkoviny35,53 g
Tuky30,92 g
Vláknina23,44 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 151 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy32,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici umyjeme a očistíme, použijeme pouze růžičky a nakrájíme je na menší kousky. Pokud chceme použít i stonek, tak ho oloupeme a nastrouháme. Krok 2: Zeleninu zalijeme zhruba 1 litrem vývaru. Přidáme pepř a podle slanosti vývaru i trošku soli. Přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Krok 3: Vezmeme mixer (bud tyčový nebo stolní) a celou směs dohladka promixujeme. Krok 4: Oloupeme česnek a prolisujeme jej do polévky. Přilijeme smetanu a ještě chvíli provaříme. Krok 5: Podáváme s opečenými krutonky nebo jen tak.

TIP: 18 nejoblíbenějších jídel z brokolice

Zveřejněno 2. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicový krém

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wq6J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicový krém

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wq6J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný recept :)

Přidala jsem k brokolici ještě trochu zeleniny, tak je světlejší, ale moc dobrá. 👌😋

Moanka: prosím jak se přidává fotka ke komentáři?🙏🏻

Nejoblíbenější polévka mých vnoučat, vaříme ji často a k ní nezbytné krutonky 😀

Výborná 🙏 fotku jsem nestihla. :-8

Lehká a chutná.

výborné, jednoduché, chutné.. děkuji za recept, budu vařit častěji..

Naprosto vynikající <3, vynechala jsem česnek a místo krutonků jsem dala kousky uzeného lososa. To byla velká mňamka :-D

Také tuto polévku ráda a vcelku často vařím, moje paní "tchýňka" jí miluje. Nedávám česnek, ale je to dobrý nápad na změnu. Naopak, vařím i oloupané košťály. Někdy je dám podusit na máslo a pak teprve přidám vývar a růžičky ;-)

dobrý nápad ;-)
já sem ale vůbec nemusela dávat pepř a musela jsem to zahustit hraškou a vylepšila strochou vajíčka. Chuť brokolice ale zůstala skvělá <3

Dnes byla k obědu a dopadla výborně, přidala jsem lžičku kurkumy. Děkuji za recept, který si ukládám, určitě jsem nedělala naposledy;-)

když brokolicový tak brokolicový. ten miluji nejvíc, ne jak jsem jedla nedávno v restauraci, tam to vařili jako kdyby to mělo kosti, a brokolice byla až hnědo šedivá a zahuštěná moukou. V téhle jednoduchosti je krása a CHUŤ . :yes:

<3brokolice je moc a moc zdrava,sbiram vsechny recepty,tento se mi libi je jednoduchy a urcite velmi chutny:-K:yes:

Tématické fráze:
brokolicový krém, brokolicový krém recept, recept na brokolicový krém, nejlepší brokolicový krém, recept brokolicový krém, brokolicovi krem, brokolicová krem, brokolicivy krém, brokolice recepty, nejlepsi recepty z brokolice, brokolicovy, brikolicovy krem, broklicovy krém, recepty na brokolicovy krem, recepty brokolicovy krem, brokolivovy krem, brokolicový krém top recepty, brokolicový krémová, brokolicovýkrém, recepty- brokolicový krém

Suroviny:
brokolice, vývar masový, sůl, pepř mletý, smetana, česnek, krutony

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu