

Brambory s medvědím česnekem
Suroviny
- Množství surovin je orientační:
- 1 000 g brambor
- cca 200 g uzená slanina (vhodný je masitý kousek nebo uzený bůček)
- 2 hrsti medvědího česneku
- sůl
Postup přípravy receptu
Zemiaky očistíme, pokrájame a dáme variť, osolíme.
Slaninu pokrájame na drobno a vyškvaríme.
Listy cesnaku umyjeme, osušíme v papierovej utierke a posekáme.
Uvarené zemiaky mierne "rozšťoucháme", premiešame s vytopenou slaninou - aj s masťou, pridáme posekané listy. Ihneď podávame.
Poznámka od kuchařky
Konzumujeme ako hlavné jedlo, napr. s kyslou kapustou ako vitamínovú bombu, alebo podávame ako prílohu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Brambory s medvědím česnekem
-
Koubkova:
-
Moc dobré už jsem několikrát dělala, česnek mám v mražáku
-
Ivana79:
-
Tak už mám cesnak aj v mojej záhrade a dnes som urobila tieto výborné zemiaky
-
OK, máš to u mňa!
-
magdalenka: Kudy chodím, tudy to říkám
-
maris:Fakt? Kde si to říkala?
-
Já to říkám pořád, že Magdalenka je zlatý člověk
-
Magdalenka sa nezlobí, je rada, že sa šíri záujem o túto rastlinu, zároveň aj o tento jednoduchý recept...
Pekný deň a medvediemu cesnaku zdar! -
Maris, jsi zlaticko
. Medvedi cesnek tady sice nesezenu, ale doma budu vedet....
Za informace a bajecny recept posilam bodik. Magdalenka se snad zlobit nebude....
-
Daniella O.: Dani, jsou to zelené podlouhlé ĺisty, které rostou volně v přírodě brzy zjara, voní jako česnek, bohužel jejich sezona není dlouhá. Dám Ti sem odkaz na pomazánku, u které jsem dala jeho fotku, doufám, že se Magdalenka nebude zlobit
http://www.toprecepty.cz/recept/1674-tvarohova-pom...
-
Takze, ja zavidim vsem , co medvedi cesnek vubec znaji
. nevim, o cem je rec, proto se blbe zeptam:: Co to je"???? Kdyz se nezeptam, budu i nadale vedet houby.....
-
Já posílám taky bodík, protože brambory s medvědím česnekem znám moc dobře a ta slaninka - ta je tady jako bonus
+
-
Ahoj Magdi, ani nevíš jat ti ten medvědí česnek závidím, já si ho asi letos objednám někde na internetu. lítám tady každé jaro po lesích a nic
Jsou tu ještě zbytky sněhu, tak ještě počkám. Máš krásné fotky tak ti posílám +
-
Magdalenko, to je ale náhodička, já je dělala k obědu s krůtím řízkem
Chtěla jsem ho vypotřebovat, protože mi raší čerstvý, otevřu Topky a tady recept
Dala jsem 5.bodík a fotičku a je tam už jen zbytek zamraženého, jinak dávám více