Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelínové pečivo

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: asi 30 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 395 kJ /
1 289 kcal
Bílkoviny70,13 g
Tuky62,12 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 592 mg
Sodík 2,35 g
Sůl6,55 g
Sacharidy110,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hermelíny nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 2: Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a žloutek. Jemně osolíme a vypracujeme těsto. Vyválíme plát silný 2-3 mm. Rádýlkem krájíme tyčinky. Krok 3: Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme podle chuti hrubou solí, kmínem, mákem, seznamem, čili nebo jejich směsí. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C do zčervenání 10-15 minut.

Zveřejněno 27. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínové pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrLz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínové pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrLz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Švarcová 29. 4. 2017 18:19
:yes: hermelín mě nenapadl, dělám je s nivou , příště zkusím <3

TÉDA to je nápad:yes::yes::yes:

Vyzkoušela jserm a povedly se .. :) Přidala jsem i fotku , ale jsou dělané na rychlo takže jsem se nepárala s tím jaký mají tvar .. :D Příště si dám více práce a hodím sem potom i lepší fotku .. :) A vyzkoušela jsem na 2 tyčinky i plátky eidamu a byli vynikající ..:)
Díky za recept:-)

Tak to je prima nápad:yes:

To vyzkouším, udělám 1 dávku s hermelíny a zkusím taky s nivou:yes::-D:-)):-))

Sýrové tyčky někdy peču,ale s Hermelínem mě to ještě nenapadlo;-)Dík za príma nápad+:yes::yes:

Mňam :-p:yes:

Když strouháte jakýkoli sýr, tak si struhadlo potřete trochou oleje (nalít na ruku a přetřít). Budete překvapeni, sýr se nebude lepit! ;-) :-O

Už jsem si je vytiskla a brzy vyzkouším:-D vypadají super:yes:dávám bodíka:-D

Není zač. Proto jsme přece lidé - abychom se domluvili.;-):-))

Vašku díky!! Proč mne to zase nenapadlo?:-S:-))

Tématické fráze:
slané pečivo s hermelínem, hermelinove pecivo, hermelínové tycky, slane pecivo z hermelinu, hermelínové slané pečivo, sýrové tyčinky z hermelín, recepty na tyčinky, slané hermelínové pečivo, slane pečivo z hermelina, syrove pecivo z hermelinu, tyčinky s hermelínem, slane pecivo tycinky, slané pečivo, pecvo z hermelinu, hermelínové slané pečivo recept, hermelínové slané tyčky, pečivo s s hermelínem, tyčinky s hermelín, pečivo z hermelínu, pečivo s hermelínem

Suroviny:
sýr hermelín, mouka hladká, prášek do pečiva, žloutek, sůl, žloutek, sůl hrubá, kmín celý, mák, semínka sezamová, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu