

Moje slané tyčky se zakysankou a bylinkami
Suroviny
- 3OO g polohrubé mouky
- l75 g Hery
- l prášek do pečiva
- 5O-lOO g nastrouhaného eidamu
- l žloutek
- lOO ml zakysané smetany
- l/2 lžičky soli
- grilovací bylinkové koření
- drcený kmín
- hrubozrná sůl
Postup přípravy receptu
Z mouky kterou promícháme s práškem do pečiva, rozpuštěné Hery, žloutku, nastrouhaného sýra, soli a zakysané smetany a vypracujeme vláčné těsto.
Uděláme si kouli, kterou necháme chvilku stát, pak rozdělíme na 2 části a z každé vyválíme obdélník.
Obdélníky posypeme grilovacím bylinkovým kořením, drceným kmínem a hrubozrnou solí, pak rozřežeme na delší pruhy, které ještě rozřízneme vejpůl a každý pruh stočíme, nebo rukou-dlaněmi rozválíme do kulata s každého obdélníku uděláme jeden plech a na každý dáme jiné tvoření-tak jsem dělala i já.
Tyčky dáme na pečící papír a potřeme našlehaným bílkem, který nám zbyl z vajíčka. Dáme péct na 2OO st. a pečeme lO-l5 minut.
Poznámka od kuchařky
Na dnešní poslední den v roce jako dělané!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Moje slané tyčky se zakysankou a bylinkami
-
Danča: Dančo, je jedno, jestli 10,20 nebo 30 minut z toho se nestřílí.
-
Mohla bych se zeptat, jak dlouho necháváte těsto ležet?
-
alondra: Alondro, jsem ráda, že chutnaly
-
Včera jsem vyzkoušela je to výborný
-
-
slaných dobrot není nikdy dost
tohle vyzkouším
-
No, už jsem udělala ty od Isindy a nemají fakt chybu. Tyhle zase příště
Krásný Nový rok, Jani