Pikantní fazole v chlebu

mika59 Kuchařka: mika59

Luštěniny 18 názorů

Suroviny

400 g červených fazolí
200 g uzeného masa (plec bok)
1 pikantní klobása
2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
1 lžička papriky sladké
1 lžička papriky pálivé
1 velká cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
chilli podle chuti
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
lžíce sádla
kulatý bochník chleba (malý)
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočené fazole slijeme a dáme vařit do čisté vody s pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Solíme až po uvaření. 15 min před koncem přidáme nakrájené maso a klobásu.

  2. Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme česnek a protlak. Restujeme asi 1 min a přidáme k fazolím. Zahustíme střídkou chleba a provaříme. Komu se to bude zdát řídké, může zaprášit moukou.

  3. Dochutíme pepřem, chilli, příp. česnekem.

  4. Z chleba odkrojíme vršek a vydlabeme střídku a krátce zapečeme v troubě. Naplníme fazolemi a můžeme podávat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 436 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní fazole v chlebu

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nadia22: Úplne s tebou súhlasím, žiadna bleptanina. Dať si v Tatrách na Štrbe cesnačku v chlebovom bochníčku je polahoda. A u nás dostať aj iné podobné polievky v chlebe a môžem potvrdiť to, čo píšeš, vnútro "misky" pekne nasiakne a kôrka zvonku krásne chrumkavá. A všetci to zdlabú, málokedy niečo z misky ostane. Niekedy dostať bochničky na polievku aj v obchode.;-)
    https://www.tripadvisor.sk/LocationPhotoDirectLink...
    http://www.schnitzel.sk/aupark-bratislava-fazulova...

    Odpovědět

  • Nadia22 Nadia22

    Paul Sulc: ja v tech fazolich zadnou blebtaninu nevidim a jsou urcite chutne . Nekde davaji do chleba pikantni fazole a tady v San Franciscu davaji clam chowder - classic. Kdyz jdu na Fisherman, vzdy si takto upraveny bochnicek dam. Stridka je nacucana polivkou a kurcicka jeste krupe.

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Casino
    mate pravdu, vdyt dobry, vonavy zitny chleb, to je pohadka, ani se nemusi mazat. A tady v USA se dosti mizerne shani. Kdyz na tom obrazku vidim uz jen ten uriznuty vrsek, mam hlad. A ted do toho naprskaji nejakou blebtaninu, misto na talir.

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    mika 59
    Zda se , ze mit odlisny nazor na neco ci byt trochu kriticky se mezi Cechy nenosi, dotycny hrisnik je hned setren.

    Odpovědět

  • casino casino

    Paul Sulc: yanull: :yes:
    ...nám kdesi pod Triglavem podali v bochníčcích gubovou juhu. Mně, který má z chleba nejraději kůrku, to přišlo jako neskonalé plýtvání, protože ta jedlá nádoba se fakt jíst nedala :-((
    No, byly tam (jako všude) i slepice... Takže možná, po několikeré recyklaci, ten boží dárek ve finále něco sezoblo :-D

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Psala jsem to z vlastní zkušenosti, jednou jsem takto servírovala "vylepšenou" bramboračku a podruhé rozpuštěné sýry se slaninou, zapékaly se v chlebu a střídka se k tomu přikusovala. "Obal" vždy pochopitelně zůstal, naštěstí ho dostaly slepice, ale i tak mi ho přišlo líto, protože byl čerstvý a jinak by se snědl. A při dnešních jeho cenách bych určitě volila talíř ;-). Hezký zbytek neděle též přeji, jídlo se mi líbí, poslala jsem mu již předtím 11. bodík :-K.

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Paul Sulc:

    yanull:Já respektuji každý názor a nikomu to nenutím. Je to forma prezentace a vybrat si může každý. Jsou pekárny, které
    pečou bochníky přímo k tomu účelu.Přece jsme dospělí a víme, že každému se líbí něco jiného.. Přeji krásný teplý nedělní večer.:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Paul Sulc: S tímto názorem se ztotožním. Toto je velmi pěkně naservírované, oku lahodící, ale praktické to moc není. Posuzuji to všeobecně, nic proti autorce tohoto receptu. Myslím, že ten chleba málokdo dojí a jestli má skončit ještě v popelnici, tak se raději přimlouvám za proutěný košík se lněnou utěrkou a v ní hezky nakrájený voňavý chleba, aby si každý vzal tolik, kolik sní.

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Myslite, ze by to bylo take dobre po kulturnim zpusobu? Proste jist to z talire a v ruce mit krajic toho dobreho zitneho chleba, nez se dloubat v nejake blebtanine.?

    Odpovědět

  • maiva maiva

    V určité době podávané podobné pochoutky v chlebu byly velkým hitem:-p+:yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Miluju tyhle jidla servirovane v chlebe, jak labuznicky to vypada! Mnam, bodik...:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Oku lahodící dobrota:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Efektní způsob ;-):-):yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    to vypadá moc hezky:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krásně to vypadá, tyhle zahuštěné pokrmy v bochníčku jsou vděčné :-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: fazole v chlebu fazole s chlebem pikantní fazole recept recept fazolovy do chleba kdy solime fazole bostonsky chléb recept fazole v chlebe mexické fazole s chlebe rozpuštěné syry v chlebu recept na mexické pikantní fazole

Zapomněl/a jsem heslo