Louhované kaštánky s tang zhongem
Využitím thangzhongu v pečivu docílíte v pečivu kyprosti a vláčnosti i na druhý den po upečení. Osvojte si metodu a můžete ji nakombinovat i s louhováním. Výsledkem budou luxusní kousky pečiva s křupavou nahořklou kůrkou a vláčným středem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 800 kJ / 2 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,68 g |
Tuky | 68,31 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 304 mg |
Sodík | 20,27 g |
Sůl | 16,21 g |
Sacharidy | 405,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tang zhong: 50 g hladkej múky rozšľaháme vo vode - 250 g a zahrievame, nevaríme - do 60 stupňov. Prešľahávame a necháme vychladnúť. Dostaneme želatínovitú hmotu.
Krok 2: Do 150 g vlažnej vody vmiešame cukor a droždie, necháme oživiť cca 15-20 minút.
Krok 3: Do 500 g hladkej múky vmiešame soľ, povolené sádlo, tangzhong a s kváskom z bodu 2 vypracujeme plastické cesto. Prikryjeme a necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
Krok 4: Vykysnuté cesto rozdelíme na bulky - ja som mala 16 ks. Prikryjeme a necháme podkysnúť cca 20 minút.
Krok 5: Vodu uvedieme do varu a opatrne po častiach vsypeme sódu - má to tendenciu kypieť.
Krok 6: Do vriacej vody so sódou vkladáme po 3-4 kusoch bulky, varíme z každej strany 20 -30 sekúnd. Vyberieme dierovanou lopatkou na pečiaci papier, alebo fóliu. Potrieme rozšľahaným vajcom, nožnicami nastrihneme a posolíme.
Krok 7: Pečieme pri 200 °C 10 min., potom ešte asi 7 minút pri 180 °C. - ventilátor.
Zveřejněno 17. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Louhované kaštánky s tang zhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlK4
Moje poznámka
Louhované kaštánky s tang zhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlK4
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 9 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 9 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 9 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 35 minutami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 41 minutami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 1 hodinou
Boloňské špagety
Toxic runner před 1 hodinou
Chilli hovězí
Antonausprag před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 2 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 3 hodinami
Ořechová bábovka
SUMAVA před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 6 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 před 7 hodinami
Tématické fráze:
tang zhong,
louhovany kaštanek,
louhovaná bulka,
tangzhong
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
mouka hladká,
droždí,
voda,
cukr,
sůl,
sádlo,
vejce,
sůl,
voda,
soda jedlá
Komentáře (16)