Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 499 kJ / 1 314 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,91 g |
Tuky | 34,22 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 281 mg |
Sodík | 266 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 105,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omáčka: ovoce, víno, med a hřebíček přivedeme k varu a pak na mírnějším ohni asi 20 minut redukujeme - občas zamícháme, ke konci hlídáme. Když směs zhoustne, osolíme a osladíme i podle chuti, vyjmeme hřebíček. Udržujeme v teple.
Těsně před servírováním přidáme máslo, omáčka získá jemnější chuť a lesk.
Pro zajímavější chuť přidejte do omáčky 1-2 kostičky kvalitní hořké čokolády. Krok 2: Maso: maso obalíme olejem a posypeme hrubě mletým pepřem. Slaninu a maso vyjmeme hodinu před začátkem přípravy z lednice.
Panenku odblaníme a nakrájím na 5 centimetrů silné špalíky - nesolíme! Obalíme je ve slanině a opečeme ze všech stran do zlatova.
Pak je vložíme do vyhřátého kastrolku a přikryjeme pokličkou.
Propečenost zjistíme tak, že maso prstem přitiskneme k pánvi, čím méně maso pod prstem pruží, tím je propečenější. Krok 3: Příloha: brambory omyjeme a se slupkou je vaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme z vody, osušíme a nakrájíme ostrým nožem na třícentimetrové plátky. Na nepřilnavé pánvi pokapané olejem pečeme z obou stran.
Těsně před servírováním přidáme máslo, omáčka získá jemnější chuť a lesk.
Pro zajímavější chuť přidejte do omáčky 1-2 kostičky kvalitní hořké čokolády. Krok 2: Maso: maso obalíme olejem a posypeme hrubě mletým pepřem. Slaninu a maso vyjmeme hodinu před začátkem přípravy z lednice.
Panenku odblaníme a nakrájím na 5 centimetrů silné špalíky - nesolíme! Obalíme je ve slanině a opečeme ze všech stran do zlatova.
Pak je vložíme do vyhřátého kastrolku a přikryjeme pokličkou.
Propečenost zjistíme tak, že maso prstem přitiskneme k pánvi, čím méně maso pod prstem pruží, tím je propečenější. Krok 3: Příloha: brambory omyjeme a se slupkou je vaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme z vody, osušíme a nakrájíme ostrým nožem na třícentimetrové plátky. Na nepřilnavé pánvi pokapané olejem pečeme z obou stran.
Zveřejněno 25. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaninová panenka s omáčkou z lesních plodů a pečenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Oplp
Moje poznámka
Slaninová panenka s omáčkou z lesních plodů a pečenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Oplp
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 46 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Tématické fráze:
propecenost panenky,
panenka na lesni smesy,
panenka s omacko z lesneho ovocia,
omáčka z lesního ovoce,
panenka a omáčka z lesního ovoce,
omáčka z lesních plodů,
propecenost vepřové panenky,
omáčka z lesních plodů k masu,
panenka ve slaninové košilce,
krkovička propečenost
Suroviny:
ovoce lesní,
lambrusco,
med,
máslo,
koření hřebíček,
cukr,
sůl,
čokoláda hořká,
panenka vepřová,
slanina,
pepř mletý,
sůl,
brambory,
olej,
sůl,
nať petrželová
Komentáře (6)