Slaninové dukáty

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 15 minut 3 porce Minutky 9 názorů

Suroviny

6 menších steaků z vepřové panenky (100g/ks)
mořská sůl
čerstvě mletý pepř čtyř barev
olivový olej
provázek
6 plátků uzené slaniny
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku odblaníme, osušíme a rozdělíme na tři díly. Oba konce oddělíme a použijeme na jiné dobroty. Střední část panenky rozdělíme na šest stejných steaků.

  2. Každý steak po obvodu omotáme plátkem slaniny a převážeme provázkem pro udržení hezkého tvaru.

  3. Steaky potřeme ze spodní a vrchní části olivovým olejem a okořeníme z obou stran směsí čerstvě namletých pepřů a osolíme.

  4. Na nepřilnavou pánev vložíme všech šest steaků a opékáme z každé strany cca 4 minuty.

  5. Jakmile je maso opečeno z obou stran, uložíme ho do připraveného alobalu a necháme cca 8 minut rozležet.
    Příloha vařené brambory lehce šťouchané s nasekanou mladou cibulkou a máslem.

Poznámka

Fofr oběd :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 171 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slaninové dukáty

Tématické fráze: recept dukaty pana purkmistra slanina panenka se slaninou a bylinkovym maslem vepřove dukaty slanina recept vepřová panenka se slaninou panenka slanina dukaty panenka se slaninou slaninové sušenky recept se slaninou cepty se slaninou recept na bramborové dukáty recepty se slaninou recept se slaninou čtyř dukáty bramborove dukaty recepty ze slaniny slanina steak recept panenka slanina recept

Zapomněl/a jsem heslo