Babiččiny vdolky II
Tradiční české vdolky se těší oblibě zejména v období svátků a oslav. Jsou nadýchané a jemné. Podávat je můžete s povidly, tvarohem, marmeládou nebo šlehačkou. Zamilujete si je na první ochutnání.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 534 kJ / 2 757 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,16 g |
Tuky | 23,27 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 550,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme 500 g polohrubé mouky, 6 kávových lžiček cukru, vanilkový cukr, špetku soli a promícháme.
Krok 2: Vytvoříme důlek a přidáme droždí. Zalijeme vlažným mlékem, přidáme špetku cukru, aby kvásek rychleji kynul.
Krok 3: Kvásek necháme nakynout asi tak 15-20 minut.
Krok 4: Po nakynutí přidáme 2 vajíčka a nastrouhané brambory. Vypracujeme hladké těsto.
Krok 5: Z nakynutého těsta uděláme kuličky. Trochu je zploštíme a smažíme ve větším množstvím oleje tak, aby vdolky byly do půli ponořené. V polovině smažení je otočíme.
Zveřejněno 30. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččiny vdolky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1zw
Moje poznámka
Babiččiny vdolky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R1zw
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 21 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudlová polévka
vakl1 před 1 hodinou
Bábovka z pudinku
Routeu před 1 hodinou
Krevetové rizoto
Lucie1001 před 1 hodinou
Rychlá hrachová polévka s krutony
Lara.S před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Lara.S před 1 hodinou
Křehký jablečný závin
Lara.S před 1 hodinou
Chutné vafle
Lara.S před 1 hodinou
Jablkový perník
Lara.S před 1 hodinou
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 3 hodinami
Tématické fráze:
babičiny recepty,
vdolky,
babiciny moucniky,
babičiny,
babičiny recepty maso,
karásky recept,
recepty babičiny,
vdolky recept,
babičiny palačinky,
babicini recepty,
babičinyrecepty,
recept vdolky,
babičiny řezy,
babiiny recepty,
recept na karásky,
babičinny recepty,
recept na vdolky,
babiciny recepty,
recepty na vdolky,
recepty vdolky
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
cukr,
sůl,
droždí,
vejce,
mléko,
brambory,
olej
Komentáře (8)
Protože naše babičky byly úžasné kuchařinky a všechno nám od nich chutnalo, dávám ti 3.boda