Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančový piškotový moučník

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 786 kJ /
2 339 kcal
Bílkoviny60,16 g
Tuky29,96 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 786 mg
Sodík 5,31 g
Sůl0,78 g
Sacharidy452,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku se sodou (nebo s práškem do pečiva) prosejeme do mísy a vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru. Celá vejce ušleháme se změklým máslem a cukrem (nebo stevií) do pěny. Krok 2: Postupně přidáváme směs mouky se sodou a kůrou z pomeranče a pomalu přiléváme mléko a pomerančovou šťávu. Krok 3: Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček. Pečeme cca 50 minut na 170 stupňů v rozehřáté troubě. Zkoušíme špejlí, zda je těsto dobře propečené. Piškot necháme cca 10 minut chladnout na mřížce a pak vyklopíme. Krok 4: Nakrájíme mezitím pomeranč na plátky. Krok 5: V kastrůlku rozehřejeme marmeládu s pomerančovou šťávou se lžičkou vody a horkou hmotou potřeme povrch piškotu. Krok 6: V pánvi svaříme vodu s cukrem, zamícháme, přidáme plátky pomeranče a vaříme cca 25 minut, až plátky pomeranče zprůhlední. Vychladlé plátky pomeranče naaranžujeme na moučník a dáme do chladu.

Zveřejněno 11. 2. 2017

Poznámka autorky Ivace64

Recept jsem našla v z Blesku pro ženy, jen jsem musela trochu improvizovat.

Neměla jsem doma žádnou takovou pomerančovou marmeládu, měla jsem doma jen 125 g kandovaného pomeranče -višně + citron a tak jsem ke kandovanému ovoci přilila trochu vody, šťávu z pomeranče a vše jsem rozvařila doměkka, měla jsem takovou náhražku za marmeládu.

V receptu - Blesku pro ženy se šlehají zvlášť žloutky a zvlášť bílky na sníh, ale ušlehala jsem vše najednou, jak jsem zvyklá u piškotových moučníků a výborné. Můžeme ale udělat i zvlášť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rWoK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rWoK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
piškotový moucnik, moucnik s pomerancem, pomerančová buchta, piškotové moučníky, pomerancovy piskot, moučník z piškotů, lehký piškotový moučník, moučník z pomerančové šťávy, moucniky s piskoty, moucniky z piskotu, recepty močník pomeranč, moučník s piškoty, piškotový pomerančový koláč, piškotový moučník recept, moucnik z piskot, moučník s pomerančovu kůrou, moučníky s pomerančem, moučník z piškotů, moučník z piškotů recept, moučník želva

Suroviny:
mouka hladká, soda jedlá, pomeranče, vejce, mléko, pomeranče, cukr krupice, mouka, marmeláda pomerančová, pomeranče, cukr, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu