Pomerančový moučník

Moučníky Řezy Doba přípravy: 60 minut příprava , 25 minut tepelná úprava 2 názory

Moučníky Řezy Doba přípravy: 60 minut příprava , 25 minut tepelná úprava 2 názory

Suroviny

4 vejce
2 lžíce pomerančové kůry
50 g moučkového cukru
80 g dětské krupičky
125 ml čerstvě vylisované pomerančové šťávy
100 g hladké mouky
Na sirup:
125 ml pomerančové šťávy
70 g cukru moučka

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme 4 žloutky se dvěma lžícemi pomerančové kůry a 50 g moučkového cukru do husté pěny, vmícháme dětskou krupičku a 125 ml pomerančové šťávy. Necháme 15 minut odstát.

  2. Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh. Přidáme ho ke žloutkové pěně, přisypeme mouku a lehce vmícháme. Dáme péct v menší formě 25 minut na 180 stupňů.

  3. Mezitím dáme do kastrůlku 125 ml pomerančové šťávy, přidáme 70 g cukru a vaříme, dokud nezhoustne.

  4. Upečený moučník necháme 10 minut odpařit ve formě, poté ho přendáme na mísu a potřeme zhoustlým sirupem.

Poznámka od kuchařky

Recept mám z kuchařky ze Svatojánu.

Komentáře k receptu Pomerančový moučník