Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 375 kJ / 1 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,33 g |
Tuky | 115,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 382 mg |
Sodík | 1,65 g |
Sůl | 4,09 g |
Sacharidy | 10,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pečícím papíře válečkem rozválíme - zmáčkneme - tři krajíčky toastového chleba, položeného vedle sebe. Na pruh, který vznikl, položíme vedle sebe plátky slaniny, na ně plátky sýra a posypeme cibulkou.
Krok 2: Pomocí papíru zamotáme roládky, ty pak uprostřed překrojíme. Půlky rolád trošku ztvarujeme v ruce (celozrnný chleba se docela drobí) a řezem nahoru pokládáme vedle sebe do menší zapékací misky, vymazané sádlem.
Krok 3: Pokapeme zbytkem rozpuštěného sádla, zasypeme parmazánem a zalijeme mlékem, ve kterém jsme vidličkou rozšlehali vajíčko, osolili a opepřili. Mléko necháme pár minut vsáknout do chleba.
Krok 4: Pečeme dokřupava asi 20 minut na 180 st. C.
Zveřejněno 21. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaná zemlebába
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWGE
Moje poznámka
Slaná zemlebába
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWGE
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci
Praevka před 39 minutami
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 2 hodinami
Znojemská omáčka
Komtesina před 10 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 10 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 10 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 11 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 11 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 11 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 11 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 11 hodinami
Tématické fráze:
zemlebaba,
zemlebaba recept,
recept zemlebaba,
slaná baba,
kolac zemlebaba,
žemle baba,
kremrolky z toustového chleba,
jak se dělá zemle bába,
zemli baba,
slane do misky,
zemlebaba postupy,
recepty ze sádla slaná i sladká,
zemlebaba recepty,
jak se dělá zemlebaba,
zemlebába sladká,
slana pochoutka
Suroviny:
chléb toustový tmavý,
slanina anglická,
sýr uzený,
cibule sušená,
sádlo,
mléko,
vejce,
parmazán,
sůl,
pepř
Komentáře (3)