Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 546 kJ / 2 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 375,43 g |
Tuky | 42,17 g |
Vláknina | 8,55 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 5,71 g |
Sůl | 13,57 g |
Sacharidy | 92,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prsíčka rozkrojíme tak, abychom dostali co největší plátek a jemně je naklepeme.
V misce smícháme víno se sójovou omáčkou, citronovou šťávou, medem a špetkou soli. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a vše smícháme na marinádu. Připravené maso vložíme do marinády a dáme odležet do chladu několik hodin. Krok 2: Připravíme si náplň: oloupané mandle nasekáme najemno, vložíme je do pánve na lžíci rozehřátého oleje, přidáme rozinky nakrájené na menší kousky a rozkrájené houby.
Ze šunky si odložíme stranou 4 plátky, zbytek nakrájíme na nudličky a také přidáme do pánve. Ke směsi přilijeme jednu lžíci marinády od masa, lehce zastříkneme vodou a chvilku vše podusíme. Pak vklepneme vejce, promícháme a odstavíme. Krok 3: Maso vyndáme z marinády, na každý kus položíme do středu plátek odložené šunky a na ni rozdělíme náplň. Závitky svineme, upevníme nití nebo párátky a na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran dozlatova. Orestované závitky přeložíme do pekáčku a necháme asi 15 minut dopékat ve středně rozehřáté troubě. Krok 4: Marinádu, která nám zbyla, vlijeme do menší pánvičky, přidáme lžičku oleje, zředíme trochou vody, přivedeme k varu a zahustíme lžičkou škrobové moučky, kterou rozmícháme asi ve třech lžících vody.
Před podáváním ze závitků odstraníme nitě nebo párátka, závitky nakrájíme na plátky, na talíř přilijeme omáčku a podáváme s rýží.
V misce smícháme víno se sójovou omáčkou, citronovou šťávou, medem a špetkou soli. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a vše smícháme na marinádu. Připravené maso vložíme do marinády a dáme odležet do chladu několik hodin. Krok 2: Připravíme si náplň: oloupané mandle nasekáme najemno, vložíme je do pánve na lžíci rozehřátého oleje, přidáme rozinky nakrájené na menší kousky a rozkrájené houby.
Ze šunky si odložíme stranou 4 plátky, zbytek nakrájíme na nudličky a také přidáme do pánve. Ke směsi přilijeme jednu lžíci marinády od masa, lehce zastříkneme vodou a chvilku vše podusíme. Pak vklepneme vejce, promícháme a odstavíme. Krok 3: Maso vyndáme z marinády, na každý kus položíme do středu plátek odložené šunky a na ni rozdělíme náplň. Závitky svineme, upevníme nití nebo párátky a na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran dozlatova. Orestované závitky přeložíme do pekáčku a necháme asi 15 minut dopékat ve středně rozehřáté troubě. Krok 4: Marinádu, která nám zbyla, vlijeme do menší pánvičky, přidáme lžičku oleje, zředíme trochou vody, přivedeme k varu a zahustíme lžičkou škrobové moučky, kterou rozmícháme asi ve třech lžících vody.
Před podáváním ze závitků odstraníme nitě nebo párátka, závitky nakrájíme na plátky, na talíř přilijeme omáčku a podáváme s rýží.
Zveřejněno 25. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kantonské kuřecí závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ovB
Moje poznámka
Kantonské kuřecí závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ovB
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 11 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 18 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 8 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 11 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 11 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 11 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 12 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 12 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 13 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 14 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 17 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí zavitky,
kuřecí závitek,
kantonské maso,
recept kuřecí závitek,
kantonský závitek,
kureci zavitky recept,
kantonské kuřecí nudličky,
recept kuřecí závitky,
recept na kuřecí zavitky,
zavitky,
kantonský kuřeci zavitek,
recepty kuřecí závitky,
závitky top recepty,
jak se dělá kuřecí zavitek,
kuřeci zavitky recepty,
kurecizavitky,
kuresi zavitky,
kureci zavytky,
kantonský,
recept na kantovské nudličky
Suroviny:
prsa kuřecí,
víno bílé,
omáčka sojová,
šťáva citronová,
cibule,
med,
sůl,
šunka,
rozinky,
mandle,
houby čínské,
vejce,
moučka škrobová,
olej
Komentáře (11)
Jitka J. - jestli vám takhle luxusně vaří ve školní jídelně, tak nezbývá nic jiného než závidět.