Kantonské nudle / wok

Suroviny

Ploché nudle
olej
hlávkové zelí
vývar
konzerva bambusových výhonků (možno nahradit tenkými plátky kedlubny či celeru)
kuřecí maso
šunka
černé houby
sůl
glutasol
petrželka
bílý pepř
solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené ploché nudle propláchneme, necháme okapat. Pak je opečeme v pánvi na oleji, vyjmeme a udržujeme v teple. Do oleje vložíme na kostičky nakrájené hlávkové zelí, promícháme, zalijeme vývarem.

  2. Přidáme bambus, nudličky vařeného kuřecího masa, šunky a máčené černé houby. Ochutíme solí, glutasolem, bílým pepřem, zahustíme máčeným solamylem, podusíme. Směsí přelijeme nudle, ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu Kantonské nudle / wok

  • Iljusa Iljusa

    Nebylo to špatné, jen jsem místo glutasolu dala do pokrmu ústřicovou omáčku ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kantonské nudle s kuřecím masem wok recepty kantonské těstoviny recepty wok kantonská rýže recept wok nudle katonské nudle kantonská rýže nudle wok wok nudle recept kantonske maso kentonske nudle recept wok recepty na wok wok nudle recepty wok recept kantonské kuřecí nudličky kantovske nudle kantonská omáčka bambus recepty