Velikonoční aspiková vejce
Velikonoční pohoštění můžete trochu oživit roztomilé vypadajícími a skvěle chutnajícími aspikovými vejci. Jako formičky poslouží předem připravené vaječné skořápky. Dochutit a vyladit náplň můžete podle vlastní fantazie.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 501 kJ / 1 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,97 g |
Tuky | 69,60 g |
Vláknina | 10,82 g |
Cholesterol | 2,24 g |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 6,70 g |
Sacharidy | 30,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vaječné skořápky umyjeme, na širším konci nožíkem naťukáme malinkou dírku a tu opatrně zvětšíme na průměr cca 2 cm.
Krok 2: Obsah ze skořápek vylijeme do misky a uchováme na pozdější použití. Skořápky důkladně vypláchneme horkou vodou (můžeme si pomoci ukazováčkem, který se do otvoru hezky vejde a dosáhne na dno i do stran) a dáme je vysušit.
Krok 3: Vysušené vnitřky skořápek pomocí štětečku zlehka vytřeme olejem (pro snadnější oloupání) a postavíme je do obalu na vejce.
Krok 4: V kastrůlku zahřejeme okurkový nálev, vmícháme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat.
Krok 5: Mezitím do mísy nakrájíme na velice drobné kostičky šunku a mrkev. Přidáme hrášek a petrželku, vše promícháme a touto směsí pomocí kávové lžičky naplníme vaječné skořápky.
Krok 6: Nabobtnalou želatinu malinko zahřejeme, metličkou důkladně promícháme a nalijeme do naplněných skořápek.
Krok 7: Opačným koncem kávové lžičky můžeme obsah ve skořápkách opatrně promíchat, aby se želatina dostala přes nakrájené suroviny hezky ke dnu.
Dáme do lednice na 3 hodiny ztuhnout, můžeme nechat i přes noc, chutě se lépe propojí. Krok 8: Můžeme také připravit "bílou verzi“ vajíček. Do mísy s nakrájenými surovinami přimícháme 3 lžíce tatarky, nebo majonézy.
Dáme do lednice na 3 hodiny ztuhnout, můžeme nechat i přes noc, chutě se lépe propojí. Krok 8: Můžeme také připravit "bílou verzi“ vajíček. Do mísy s nakrájenými surovinami přimícháme 3 lžíce tatarky, nebo majonézy.
Zveřejněno 12. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční aspiková vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Gg
Moje poznámka
Velikonoční aspiková vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Gg
Nejnovější recepty
Tortillové košíky
Přidáno před 1 hodinou
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 4 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno 6. 5. 2025 13:33
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno 6. 5. 2025 12:40
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 12 minutami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 15 minutami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 30 minutami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 43 minutami
Hovězí na česneku
Modraska před 2 hodinami
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 4 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 5 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 5 hodinami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 5 hodinami
Tématické fráze:
vejce v aspiku,
aspiková roláda,
velikonoční recepty,
recept vejce v aspiku,
velikonočni vejce,
tresena buchta,
recept na ruské vejce v aspiku,
vajicka v aspiku,
váječný aspiku,
ruská vejce v aspiku,
aspiky recepty,
recepty vejce v aspiku,
velikonoční aspiková vajíčka,
použití vaječných skořápek,
velikonoční vejce recept,
aspik ve skořápce,
aspiková miska,
velikonoce vejce,
recepty na ruske vejce v zelatyne,
priprava aspiku
Suroviny:
šunka,
želatina prášková,
hrášek sterilovaný,
petrželka,
mrkev,
vejce,
cukr,
ocet,
majonéza,
olej
Komentáře (24)
Velikonoční jablečná aspiková vejce
Recept ještě nebyl hodnocen 3,7Mám jen jedno slovo: SMEKÁM !!!
Milan P.
Jsem ráda,že se Vám recept i fotky líbí
Jen doufám, že se tu teď nerozběhne zcela zbytečná debata okolo podobnných receptů - tohle je už dávno vyřešeno a kdo chce, najde si ve starších diskuzích.
Jana Remkova: proč jsi překvapená? Že jsi se našla v podobných? Opakuji - a proč ne? No a? Na Labužníku je např. recept totožný s tvým už deset let
Ke vkládání podobných receptů bylo již několikráte řečeno vše, stanovisko majitelů Topek je jasné a je zbytečné znovu otevírat naprosto neplodnou diskuzi.