Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrový salát s hroznovým vínem a mandlemi

Tento salát je skvělým spojením výrazné chuti zrajících sýrů se sladkostí hroznů. To celé ještě doplněné o křupavé mandle, které se při pražení na pánvi nádherně rozvoní. Ideální lehká večeře pro letní dny. Buď samostatně, nebo s opečenou bagetkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 107 kJ /
1 460 kcal
Bílkoviny55,85 g
Tuky109,63 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 190 mg
Sodík 3,15 g
Sůl8,00 g
Sacharidy56,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté kuličky vína přepůlíme, sýry nakrájíme na proužky nebo kostky. Salát natrháme na kousky a vše lehce promícháme. Krok 2: Mandle opražíme na troše oleje do zlaté barvy. Pořád prohazujeme, protože se rychle pálí, ale je to rychle hotové. Po opražení je dáme na papírovou utěrku, aby odsály přebytečný tuk. Krok 3: Zálivku prošleháme do hladkého dresinku. Přidáme k salátu a promícháme. Můžeme ihned podávat jen tak, nebo s opečenou bagetkou.

TIP: Jak si doma vyrobit plísňový sýr camembert

Zveřejněno 14. 7. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wN7m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wN7m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Švarcová 21. 7. 2017 17:44
:yes::yes:<3

Dnes jsme meli k veceri s tmavym pecivem,pouzila jsem rukolu,manzel bastil o stosest ,chutnalo nam vsem.:-K:-K:yes:

Všem moc děkuji ..;-):-K jemmy Tobě děkuji...dnes mám od Tebe tolik milých komentářů...za všechny velký dík...:-K:-K:-K

mika 59 dneska som mala salatik na veceru,a bol vyborny,s tou zalievkou,odporucam vyskusat pochutila som si,a urcite budem robievat casto,rano som spotrebovala posledne mandle,ale som opiekla tekvicove semienka a bolo to tiez dobre.:yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K

popoluska340: Moc děkuji...mám radost ;-) děkuji Tobě i Všem...:-K:-K

<3Ja uz nic nerikam,jenom mnam....:-D:yes::yes:

To bude mňamka<3

Super :yes:

Mnnam to by mi urcite chutilo.:-K:-K:yes::yes::yes:

:yes::yes: to by mi určitě chutnalo :-)

Tématické fráze:
salát s hroznovým vínem, salát s nivou a vínem, recepty salát s hroznovým vínem a se sýrem, koláč z hroznovým vínem, recepty salát s vínem, recepty-salát hroznovým vínem..., listový salát shroznovým vínem, salát s vínem

Suroviny:
víno hroznové, sýr niva, sýr hermelín, mandle loupané, mandle, rukola, olej olivový, ocet balsamiko, med, tabasco, sůl, pepř bílý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu