Smažený tuňák v listových salátech a pečenými brambory

spagetka Kuchařka: spagetka

Saláty 2 názory

Suroviny

2 konzervy tuňáka v rostlinném oleji (po 80 g – já použila značka Calvo)
1 PL mouky na zahuštění masa
směs listových salátů
1 větší brambora
sůl
drcený kmín
citrón
olivový olej
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Bramboru oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Tuňáka vyjmeme z konzervy, pečlivě z něj vymačkáme olej – olej přidáme na smažení do pánve.

  3. Plátky brambor osolíme, okmínujeme a vložíme do rozpáleného oleje.

  4. Mezitím rybu zaprášíme 1 lžící mouky a uděláme 2 kouličky, ze kterých opatrně vytvarujeme placky (jako na karbanátky).

  5. Pokapeme je citronovou šťávou. Brambory po opečení na 1 straně obrátíme a vložíme mezi ně plátky tuňáka a rychle prosmažíme po obou stranách. Směs natrhaných listů salátů pokapeme olejem a citronovou šťávou. Urovnáme brambory a maso.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Smažený tuňák v listových salátech a pečenými brambory

  • paajus paajus

    Vyzkouším.;-) Moje tříletá dcera miluje tuňáka a tak mám další zajímavou variantu. Bodík posílám hned...:yes:

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Tuňáka miluje starší syn, tak to vyzkouším.:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: smazeny tunak tuňák tunák smažený salát dubový recept tunak tunak recepty brambory tunak tuňák calvo calvo tuňák cerstvy tuňák recepty tuňák recept smazeni brambor calvo facebook salát z čerstvého tuňáka recept tuňák steak konzerva tunak recept recepty tuňák z konzervy tunak smazeni tunak s brambory tunak na panvi

Zapomněl/a jsem heslo