Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka s mandlemi

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hofikovka

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 280 kJ /
4 369 kcal
Bílkoviny103,01 g
Tuky197,12 g
Vláknina34,50 g
Cholesterol 849 mg
Sodík 304 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy507,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, vlažného mléka, kostky cukru, medu a trošky soli necháme vzejít kvásek. Krok 2: Na směs prosejeme mouku a promícháme. Krok 3: Přidáme vločky másla a hněteme, až budeme mít vláčné těsto (bude dělat bubliny, nelepí se na stěny ani na vařečku). Těsto poprášíme moukou a necháme v teple, přikryté, kynout půl hodiny. Krok 4: Rozinky pokapeme rumem, nebo je do něj přes noc namočíme. Krok 5: Vymažeme formu na bábovku a na dno poklademe mandličky do každé prohlubně jednu. Krok 6: Do vykynutého těsta vmícháme rozinky a dáme do formy, kde ještě necháme půl hodiny kynout. Krok 7: Troubu necháme předehřát na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Bábovku pečeme pomalu cca 50-60 minut. Krok 8: Po dopečení necháme ještě 5 minut dojít v troubě, následně vyklopíme a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 19. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZzOg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZzOg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ta vypadá nádherně, Maruško:yes::yes: +

Pajasko, je opravdu vysoká a hlavně chutná, určitě jsem ji nedělala naposledy:yes:
Jinak pro ty, co by bábovku dělali a těsto se jim zdálo řidší, tak mouku nepřidávejte, není třeba.

:-Opřekrásná!:-K:yes:

Ta je krásně vysoká,jak má bábovka správně být.:yes::yes:

Dominiko, dnes jsem pekla bábovku podle Tvého receptu a musím ji opravdu pochválit:yes: Kvásek jsem dělala jen z trochy mléka, cukru a droždí, špetku soli jsem zamíchala do mouky. Cukru jsem dala lžíci a kdo má rád sladší bábovky, tak může ještě trošku přidat. Místo másla jsem měla Heru a tu jsem použila rozpuštěnou - vlahou. Mandlí jsem měla celkem jen 100 g, pár celých jsem dala do formy a zbytek jsem nahrubo nasekala a přidala do těsta. Formu jsem měla mírně vymazanou 100% tukem Omegou. Tvou bábovku můžu opravdu doporučit, zaslouží si první + a aby nebyl recept tak sám bez fotky, tak přidávám;-):-K

Tématické fráze:
bábovka s mandlemi, bábovka s mandlemy, s mandlema, bílková bábovka se strouhanými mandlemi, bábovka s mandlema, recept na bábovku vysoká, bábovka s mandlemi velvet, bábovka s.mandlemi, recepty s mandlemi, recepty na bábovku s mandlemi, bábovka z mandlemi, bábovka mandle, vysoká bábovka recept, vysoká bábovka, smetanová bábovka s mandlemi, správně pečená bábovka, babovka recept do vysoke formy, visoka babovka recept, bábovka droždí med, bábovky s mandlemi

Suroviny:
droždí, mléko, cukr, med, vejce, sůl, mouka polohrubá, máslo, rozinky, rum, mandle loupané, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu