Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát s hovězím masem a chipsy z červené řepy

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie670 kJ /
160 kcal
Bílkoviny2,69 g
Tuky1,02 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy32,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na trošce oleje orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, až změkne a lehce zhnědne, ke konci posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Syrovou řepu oloupeme, nastrouháme na okurkovém struhadle, osušíme v ubrousku a ve vyšší vrstvě tuku fritujeme, dokud nezkrabatí a není křupavá. Tuk odsajeme na ubrousku. Krok 2: Na jiné pánvičce nebo v kastrůlku spolu prohřejeme olej a ocet téměř k varu, necháme zchladnout. Krok 3: Kysanou smetanu rozšleháme s hořčicí a křenem. Na talíře naaranžujeme salát, na to tenké plátečky masa, pečenou cibuli, pokapeme olejem s octem, dáme smetanovou zálivku a navrch položíme řepné chipsy. Můžeme lehce osolit.

Zveřejněno 7. 11. 2010

Poznámka autorky zizala

Chipsy z fritované řepy jsou výbornou pochoutkou i jen tak, lehce osolené :-P

Inspirace: některý ze starších Apetitů, upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQB4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQB4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jaru,to si děláš srandu,že už je několik let jinde?Teda mám mezery ve vzdělání fakt.:-(

Jen jde o to, zachránit maso z vývaru,teda super recept.:-p:-p:yes:

:-8:-8 Teri, to máš pravdu, původně byl ten salát naplánovaný na sobotu...nějak se mi to vymklo ;-):-8:-))

Tak ty si Jarka nedáš pokoj a nedáš...ja ti tú cviklu neodpustím.....mala byť v sobotu :-p:-p:-p
+ 5

Díky za ohlasy :-)
Rebi, jestli máte rádi řepu, budou vám chutnat :-):-p

ooooo mnam,uz se mi tecou sliny:-D

no paráda:yes:tohle si ukládám,lákají mě zejmená ty řepochipsy:-p:-D

Vařené nebo pečené, klidně zbytek z polévky ;-)

žížalinko a můžeš mi říct, jak bych se asi při těch novotách na oněch stránkách dostala? Aspoň žes ho dala sem no...
Rebi, jakkoli i uvařený

to vypadá velmi zajímavě:-O:yes:to maso třeba uvařené by stačilo nebo jak tepelně upravené:-?

Spagi, na receptech.cz už ho mám několik let ;-):-D

Jaru, sakra, kdes s tímhle receptem byla včera? Noooo dobře odpouštím ti, no...;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
červená řepa recepty, repove chipsy, salát z červené řepy, červená řepa salát, červená řepa tepelně upravená, červená řepa, pečená řepa s masem, recept červená řepa, červena řepa recept, salát červená řepa, řepné chipsy, pečené chipsy z červené řepy, salát z červené řepy apetit, salaty z cervene repy, salat z repy, chipsy z mrkve, domací salat z cervene repy, pečená červená řepa, maso z řepy, řepové chipsy recept

Suroviny:
maso hovězí, cibule, cukr krupice, salát, olej, řepa červená, smetana zakysaná, křen, hořčice hrubozrnná, olej, balsamico

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu