Marinované a pak pečené vepřové koleno

suslajda Kuchařka: suslajda

Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

1 vepřové koleno
6 stroužků oloupaného česneku + 6 stroužků neoloupaného CS česneku
2 cibule nakrájené nahrubo
300 ml světlého 10° piva (byl Kozlík)
sůl
čerstvě mletý pepř
grilovací koření (česnekové koření od Vitany)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kolena ostrým nožem nařízneme. Pořádně osolíme, lehce opepříme a potřeme drceným česnekem. Do pekáče dáme nakrájenou cibuli, neoloupaný česnek, položíme nasolené koleno a podlijeme pivkem. Necháme v chladu marinovat celou noc.

  2. Troubu si rozehřejeme na 160°C. Koleno ještě okořeníme grilovacím kořením a odkryté zvolna pečeme.

  3. Při pečení otáčíme a přeléváme vypečenou šťávou, je-li potřeba podlijeme ještě pivkem. Pekla jsem asi 2 a 1/2 hodiny, záleží na velikosti kolena a na tom jak peče trouba.

  4. Podáváme s chlebem, čerstvě strouhaným křenem, hořčicí a zapíjíme dobrým pivkem.

Poznámka

Zdroj Apetit Leden 2013

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinované a pak pečené vepřové koleno

Tématické fráze: pečené ovarové koleno pečené ovarové koleno recept pečene koleno marinované vepřové koleno na grilu pečné koleno vepřove koleno marinovane na grilu marinované koleno pečené vepřové koleno marinovaní kolen marinované koleno na grilu marinování vepřového kolena vepřové koleno na grilu luxusni pecene koleno marinované koleno na gril ovarové koleno pečené recept na pečené ovarové koleno grilovácí koleno marinovana kolena nejlepší pečené vepřové koleno pečene koleno na grilu

Zapomněl/a jsem heslo