Marinované a pak pečené vepřové koleno

Suroviny

1 vepřové koleno
6 stroužků oloupaného česneku + 6 stroužků neoloupaného CS česneku
2 cibule nakrájené nahrubo
300 ml světlého 10° piva (byl Kozlík)
sůl
čerstvě mletý pepř
grilovací koření (česnekové koření od Vitany)

Postup přípravy receptu

  1. Kolena ostrým nožem nařízneme. Pořádně osolíme, lehce opepříme a potřeme drceným česnekem. Do pekáče dáme nakrájenou cibuli, neoloupaný česnek, položíme nasolené koleno a podlijeme pivkem. Necháme v chladu marinovat celou noc.

  2. Troubu si rozehřejeme na 160°C. Koleno ještě okořeníme grilovacím kořením a odkryté zvolna pečeme.

  3. Při pečení otáčíme a přeléváme vypečenou šťávou, je-li potřeba podlijeme ještě pivkem. Pekla jsem asi 2 a 1/2 hodiny, záleží na velikosti kolena a na tom jak peče trouba.

  4. Podáváme s chlebem, čerstvě strouhaným křenem, hořčicí a zapíjíme dobrým pivkem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj Apetit Leden 2013

Komentáře k receptu Marinované a pak pečené vepřové koleno

Tématické fráze: marinované koleno pečené ovarové koleno pečené ovarové koleno recept pečene koleno marinované vepřové koleno na grilu pečné koleno pečené vepřové koleno vepřové koleno na grilu vepřove koleno marinovane na grilu vepřové koleno marinování vepřového kolena marinovaní kolen marinované koleno na grilu luxusni pecene koleno marinované koleno na gril ovarové koleno pečené pečené vepřové koleno recept recept na pečené ovarové koleno grilovácí koleno pečené vepřové koleno apetit