Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 334 kJ / 1 275 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,80 g |
| Tuky | 35,52 g |
| Vláknina | 24,34 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 104 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 199,57 g |
Postup přípravy
Spaříme naříznutá rajčata, po chvíli je zchladíme, oloupeme, odstraníme vnitřek.
Oloupané vychladlé brambory i červenou řepu nakrájíme na kostičky a dáme do misky.
Dužinu rajčat nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do misky. Krok 2: Cibulky i olivy nakrájíme na kolečka, přidáme k ostatnímu a lehce promícháme.
Olej, ocet, sůl a pepř dáváme podle chuti, promícháme metličkou, přidáme prolisovaný česnek,
nalijeme na salát a necháme v chladu, než uděláme rybu. Krok 3: Sumečka nakrájíme na proužky asi 1,5 cm široké, osolíme a opepříme.
Voda na tempuru musí být ledová (dáme předem misku s vodou do mrazáku) a můžeme přidat i kostku ledu.
Vidličkou do vody krátce zašleháme obě mouky - těstíčko nemusí být úplně hladké, hrudky nevadí, konzistence je jako na palačinky. Krok 4: Rozpálíme malou hlubší pánev s dostatečným množstvím oleje.
Kousky ryby namáčíme v tempuře (těstíčku) po 3-4 ks a ihned vkládáme do rozpáleného oleje.
Vyndáváme kleštičkami na papírové utěrky odsát přebytečný tuk.
Vždy necháme opět rozpálit olej, díky ledové vodě se pak tempura pěkně nafoukne.
Podáváme se salátem, ale můžeme jen s bramborem nebo kaší.
Zveřejněno 7. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sumeček v tempuře s barevným salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QxQM
Moje poznámka
Sumeček v tempuře s barevným salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QxQM
Nejnovější recepty
Polévka kulajda se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Kapr se zeleninou a houbami
Přidáno před 12 hodinami
Kapr pečený na kmíně s nastavovanou kaší
Přidáno před 12 hodinami
Linecké skořicové kytičky
Přidáno před 12 hodinami
Linecké čtverečky s mašličkou
Přidáno před 13 hodinami
Nakládané tvarůžky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Barča před 10 hodinami
Plovdivské maso
zvon23 před 10 hodinami
Buřtgulášek z točeňáku
janmericka87 před 13 hodinami
Jablečné krémové řezy
Jitinka před 13 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Hylda před 13 hodinami
Mrkvové šátečky s povidly
HanaNova před 15 hodinami
Soukenický sekaný řízek
Merylas před 17 hodinami
Vlašský salát speciál podle ČSN
LadyLada před 17 hodinami
Celozrnné muffiny s medovou polevou
Lada Kašparová před 18 hodinami
Ořechová bábovka
Romanka67 před 20 hodinami
Tématické fráze:
ryba v tempure,
ryby v tempuře recept,
kuřecí nudličky,
ryba v tempuře,
sumecek nilsky a dna,
sumeček africký recept salát recept,
sumeček africký recept,
sumeček batevny,
sumeček červený
Suroviny:
sůl,
pepř,
voda,
mouka hladká,
mouka kukuřičná,
olej,
brambory,
řepa červená,
rajče,
cibulka jarní,
olivy zelené,
olej olivový,
česnek,
ocet vinný bílý,
sůl,
pepř
Komentáře (3)