Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 580 kJ / 617 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,78 g |
| Tuky | 8,95 g |
| Vláknina | 7,55 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 401 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 24,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nadrobno nakrajenou cibuli osmazime na oleji do zlatova, pote polozime na vetsi kostky nakrajene maso, aby se zatahlo, posypeme paprikou, kminem a podle chuti chilli.
Jakmile se to zacne prichytavat, podlejeme vodou - skoro cele maso pod vodou. Krok 2: Vyvarime vodu za staleho michani a znovu podlijeme, to opakujeme cca 3x. Pak prikryjeme a nechame probublavat. Pokud by maso bylo porad tuhe, pridame pomerancovou stavu (maso zmekne). Maso dusime a podlevame, dokud nezmekne a nerozpada se. Krok 3: Jakmile je maso hotove, zahustime tmavym chlebem (rozdrolime), nakonec pridame majoranku a na uplnem konci dosolime.
Podavat muzeme s knedlikem, s chlebem nebo posypane cerstvou cibuli.
Jakmile se to zacne prichytavat, podlejeme vodou - skoro cele maso pod vodou. Krok 2: Vyvarime vodu za staleho michani a znovu podlijeme, to opakujeme cca 3x. Pak prikryjeme a nechame probublavat. Pokud by maso bylo porad tuhe, pridame pomerancovou stavu (maso zmekne). Maso dusime a podlevame, dokud nezmekne a nerozpada se. Krok 3: Jakmile je maso hotove, zahustime tmavym chlebem (rozdrolime), nakonec pridame majoranku a na uplnem konci dosolime.
Podavat muzeme s knedlikem, s chlebem nebo posypane cerstvou cibuli.
Zveřejněno 30. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z hovězího ...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mmZ3
Moje poznámka
Guláš z hovězího ...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mmZ3
Nejnovější recepty
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 46 minutami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 1 hodinou
Polévka s kurkumou
Přidáno před 9 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Šťavnatí švábi
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 1 hodinou
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 7 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 8 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 8 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 9 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 11 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 11 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 13 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 14 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 14 hodinami
Tématické fráze:
poctivý hovězí guláš,
příprava hovězího guláše,
hovězí guláš recept,
poctivý guláš,
hovezy gulas,
nejlepší hovězí guláš,
s kuchařem u plotny recepty hovězí guláš,
s kuchařem u plotny hovězí gulas,
hovězí guláš,
s kuchařem u plotny gulas,
s kuchařem u plotny recepty,
s kucharem u plotny,
poctivi hovezi guláš,
hovězi gulaš recepty,
priprava gulase,
nejlepší maso na hovězí guláš,
poctivi gulas,
hovězý guláš recept,
guláš recept,
gulas pro 6 lidi
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
paprika sušená sladká,
chilli,
majoránka,
kmín mletý,
olej,
sůl,
pepř,
chléb
Komentáře (18)
S množstvím cibule je to ± autobus
Kdysi jsem zvážil maso a dal cibule 1:1
Myslíte, že někdo poznal rozdíl? Nepoznal! ...akorát šťávička byla "plnější"
Důležitější je, jak moc je cibule udělaná. Občas se píše, že by měla chrastit. Ale smažte 2kg cibule aby chrastila... To by spíše jeden u plotny zapustil kořeny
No a když náhodou nezkaramelizuje, tak se nasládlý gulášek zastříkne octíkem, že
Také s nálepkami pravý, poctivý nejlepší je lepší raději šetřit.
...nevím jak kdo ale já do hovězího guláše nikdy kmín nedávám. Hovězí a kmín mi nějak nejde dohromady. Kmín nesmí chybět ve vepřovém guláši (dávám ho hned do cibulky).
...říká se, že nejlepší hovězí guláš má být jednou přiměřeně připálený. Mě se to jednou nechtěně povedlo, byl fakt dobrý ale vědomně se o to už nepokouším
K receptu nejsou žádné komentáře.