Poctivá masová gulášovka

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Polévky 24 názorů

Suroviny

0,5 kg předního hovězího masa stačí i méně
větší cibule
čerstvá paprika
Masox
sůl
2 brambory
2 lžíce hladké mouky
5 stroužků česneku
majoránka
pepř
lžička chilli
olej
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si cibuli a orestujeme ji na oleji dorůžova, přidáme na malé kostičky pokrájené maso a pořádně ho orestujeme, až pustí šťávu.

  2. Pak přidáme červenou papriku a malinko posmažíme s cibulí, ale opatrně, abychom ji nepřipálili, aby nezhořkla.

  3. Zalijeme vodou, přidáme masox a v tlakovém hrnci vaříme půl hodiny.

  4. Mezitím si uvaříme na kostičky nakrájené brambory.

  5. Když je maso měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, přidáme brambory, majoránku a rozetřený česnek. Ještě chvilinku vaříme, aby se nám provařila mouka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 193 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Poctivá masová gulášovka

  • Petra: Jasně, někdy nemusí být :-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Gulášovku dělám úplně stejně :) Je nejlepší :-p Někdy ani tu mouku už nedávám...

    Odpovědět

  • josef josef(neregistrovaný)

  • pajánek : Tak to mám radost!! Vařechu určitě nevytahujte!:-D Ne na vnučku;-)

    Odpovědět

  • pajánek pajánek (neregistrovaný)

    ...polévka se povedla, :-p tak že jsem tu největší vařečku uklidil zpět do šuplíku, ale opatrně čert nikdy nespí.

    Odpovědět

  • pajánek pajánek(neregistrovaný)

    ...Dobrý den paní Jano.Vnučka je šikulka, ale já si pro jistotu vyndám stranou tu největší vařečku abych jí měl čistou a i po ruce že, a držte mě ale i sobě palce i ty u nohou abych jí nemusel použít jinak než k míchání polévky.Hezký den.Pajánek:-):-p;-):-K:-*:-D:-)):yes: "Běda vám jak se mi nepovede to bude sekec mazec"

    Odpovědět

  • pajánek::-O:-O:-O ježkovy oči, bojíím!!:-O Tu snad svede i moje 8 letá vnučka, tak snad to bude dobréé!:-D

    Odpovědět

  • pajánek pajánek(neregistrovaný)

    ...běda vám jak se mi polívčička nepovede, běda vám!:-D:-))

    Odpovědět

  • janatka;-):-p

    Odpovědět

  • janatka janatka

    :-pDobrá,konečně se mě povedla podle mých představ.díky Jani!!!:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    S tou mrkví to je fakt - já bych ji ale před přidáním do polévky osmahla.;-)

    Odpovědět

  • Drobenka, no, nechám se poučit, už jsem to kdysi dělala. Někdy dám, někdy zapomenu;-)

    Odpovědět

  • Drobenka Drobenka

    Jani, dej do gulášovky i 1 mrkev a uvidíš, jak bude mít znamenitou chuť. Mrkev nakrájenou na půl kolečka, přidám k masu cca 30 minut před dokončením. Když vaříme maso v papiňáku, tak mrkev přidáme do hrnce spolu s masem. Někdy přidávám i jednu zelenou papriku. A polévka má zas jiný šmrnc. Gulášové polévky mám ráda, proto dávám bodík.

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    na mou duši!! excelentní polívečka! :yes: eňo ňuŇo amerikáno ;-)

    Odpovědět

  • Ale no jóó, porád, já jsem ho teď dostala plný šuplík od bývalého manžela, tak holt jsem zapoměla, no:-))

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: gulášovka gulášovka recept gulášovka s mletým masem recept na gulašovou polévku poctivá gulasova polevka recept gulasovka poctivá gulášová polévka recept gulášovka z hovězího hovězí gulášovka maďarská gulášovka domaci gulasovka gulasova polevka v tlakovem hrnci gulášovka v papiňáku gulášová polévka v papináku gulášovka- recept jedno ducha gulašova polévka hovězi gulášovka z papiňáku gulášovka recept gulášovka recept masova polevka

Zapomněl/a jsem heslo