Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 040 kJ / 249 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,86 g |
| Tuky | 6,15 g |
| Vláknina | 11,26 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,22 g |
| Sůl | 2,64 g |
| Sacharidy | 30,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smrkové výhonky nasekejte nadrobno. V hmoždíři je rozmělněte na kaši se špetkou hrubozrnné soli a kapkou oleje a nechte v chladu do druhého dne.
Krok 2: Lístky petržele, máty a ostatní suroviny, kromě oleje, rozmixujte. Olivový olej přilévejte podle toho, jakou chcete mít konzistenci. Na závěr přidejte smrkové výhonky. V případě, že zkonzumujete omáčku týž den, použijte větší množství oleje. Zamýšlíte-li část uchovat, použijte méně oleje, v uzavřené nádobě omáčka pod olejovou hladinou vydrží v lednici i 14 dní.
Zveřejněno 3. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aromatická bylinková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yw6Y
Moje poznámka
Aromatická bylinková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yw6Y
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 10 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 10 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 11 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 11 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 4 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 4 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 5 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 6 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 8 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 8 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 9 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 9 hodinami
Tématické fráze:
bylinková omáčka,
smrkove vyhonky v octu,
smrkové capari,
smrkové výhonky olej recept,
omacka k zebrum,
smrková omáčka,
omacka se smrkovy i vyhonky,
bylinkova omáčka recept
Suroviny:
smrkový v ýhonek,
sůl,
olej olivový,
petrželka hladkolistá,
máta,
ančovičky v oleji,
hořčice dijonská,
ocet vinný,
kapary,
olej olivový
Komentáře (6)