Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 040 kJ / 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,86 g |
Tuky | 6,15 g |
Vláknina | 11,26 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 2,64 g |
Sacharidy | 30,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smrkové výhonky nasekejte nadrobno. V hmoždíři je rozmělněte na kaši se špetkou hrubozrnné soli a kapkou oleje a nechte v chladu do druhého dne.
Krok 2: Lístky petržele, máty a ostatní suroviny, kromě oleje, rozmixujte. Olivový olej přilévejte podle toho, jakou chcete mít konzistenci. Na závěr přidejte smrkové výhonky. V případě, že zkonzumujete omáčku týž den, použijte větší množství oleje. Zamýšlíte-li část uchovat, použijte méně oleje, v uzavřené nádobě omáčka pod olejovou hladinou vydrží v lednici i 14 dní.
Zveřejněno 3. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aromatická bylinková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yw6Y
Moje poznámka
Aromatická bylinková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yw6Y
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 28 minutami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 18 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci - nejlepší co známe
Slavista62 před 59 minutami
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 1 hodinou
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 2 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 9 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 11 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 12 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 13 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 14 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 15 hodinami
Tématické fráze:
bylinková omáčka,
smrkove vyhonky v octu,
smrkové capari,
smrkové výhonky olej recept,
omacka k zebrum,
smrková omáčka,
omacka se smrkovy i vyhonky,
bylinkova omáčka recept
Suroviny:
smrkový v ýhonek,
sůl,
olej olivový,
petrželka hladkolistá,
máta,
ančovičky v oleji,
hořčice dijonská,
ocet vinný,
kapary,
olej olivový
Komentáře (6)