Studená bylinková omáčka

HankaPu Kuchařka: HankaPu

Omáčky 2 názory

Suroviny

4 žloutky
3 dl olivového oleje
1 lžíce hořčice
5 lžic bílého jogurtu
1 lžíce kapary
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce kopru
1 lžíce estragonu
1 lžíce petrželky
1 lžíce pažitky
1 sladkokyselá okurka
mletý černý pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dva žloutky uvaříme a rozmačkané smícháme se zbylými dvěma syrovými žloutky.

  2. Přidáme pepř, hořčici a po kapkách za stálého míchání olivový olej.

  3. Dále vmícháme jogurt a ocet, přidáme bylinky a na jemno nasekané kapari a okurku.

  4. Vše rozmícháme do hladké krémové omáčky.

  5. Podáváme ke studenému pečenému masu, rybám, salátům.

Poznámka

Zdroj: Kotányi - recepty do sbírky - bylinky

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Studená bylinková omáčka

  • Bibinka Bibinka

    Haničko sluníčko, zítra budeme grilovat, tak jsem si připravila svojí omáčku, ale vyzkouším i tu tvojí, je dobrá. Letí ti bodík:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Určitě musí být dobré, ale já syrové žloutky nikdy do ničeho nedávám, i když jsou domácí;-) Raději vše zpracuji tepelně:-!

    Odpovědět

Tématické fráze: bylinková omáčka k masu bylinková omáčka bylinková omáčka k rybě omačky ke steakum omáčka k rybě omáčky k rybám bylinkova omacka ke steaku omacka k rybam omáčka ke steakům studené omáčky k masu dipy k rybě omáčky k rybě dipy k rybám dipy ke steakům jogurtová omáčka k rybě pepřová omáčka ke steakům bylinkova omacka ke steakum dresing k rybě bylinková omáčka na steak studená omáčka ke steaku

Zapomněl/a jsem heslo