Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 744 kJ / 3 763 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,17 g |
| Tuky | 185,92 g |
| Vláknina | 14,25 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 523 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 449,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Je to recept do formy 23 cm, takže na větší přizpůsobíme množství. Ušleháme žloutky s půlkou cukru do husta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva.
Krok 2: Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).
Krok 3: Třetinu těsta oddělit do jiné misky a obarvit kakaem, těsto dávat lžící střídavě dvě světlé - jedna tmavá doprostřed vymazané a vysypané formy. Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný!
Krok 4: Pečeme 40 minut na 180°C, ve větší formě přizpůsobíme délku pečení.
Krok 5: Krém: Vyšlehat máslo a do něj přišlehat nutelu.
Krok 6: Korpus rozkrájíme na tři díly promažeme marmeládou a krémem, poklademe podélně rozkrojenýma banánama.
Krok 7: Modelovací hmotu rozválíme mezi igelitem a dort pokryjeme, marcipán obarvíme červenou barvou (v trošce vody rozmíchat a vmačkat do marcipánu, pokud se hmota lepí, přidat moučkový cukr) z červené modelovací hmoty po rozválení vykrájíme srdíčka a poklademe pokrytý dortík.
Zveřejněno 11. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srdíčkový dort k výročí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X5y5
Moje poznámka
Srdíčkový dort k výročí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X5y5
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 10 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 18 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 19 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 2 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 3 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 3 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 4 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 6 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 6 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 8 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 9 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 9 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 9 hodinami
Tématické fráze:
dort k výročí,
dorty k výročí,
srdíčkový dort,
dorty k výročí fotogalerie,
dort se srdíčky,
rozválení marcipánu,
srdíčkové dorty,
dort na výročí,
dort na valentýna,
dorty k výročí-fotogalerie od srdíčka,
co uvařit k výročí,
nutelový dort,
dort se srdíčkama,
dort,
dorty na výročí,
srdíčkový dort recept,
nápad na dort k výročí,
dort k výročí,
dort výročí,
nutelový krém
Suroviny:
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
krém,
nutella,
máslo,
marmeláda,
banán,
marcipán,
hmota modelovací,
potravinářské barvivo červené
Komentáře (52)
Na 5 vajec zkuste suroviny vynásobit x 1,25 (vanilku a prdopeč bych neřešil)
Uvidíme jak zítra potěší obdarovaného
Katrynce moc děkuji za recept!
...mléko i cukr prosejeme, přidáme vše ostatní a nakonec postupně přidáváme vodu, zpracováváme buď v robotu nebo ručně, pokud se drobí namočíme si ruce v teplé vodě a vypracujeme dohaldka, hmota by měla mít konzistenci jako plastelín.
Zásda je, že pokud se lepí přidáme cukr, pokud se drolí mírně namočíme.
Já válím mezi dvěma igelitovými sáčky.
Pajaska: to mě moc těší, právě proto dorty dělám, aby lidem rozjasnily tvář!
Dortik je vesely, škoda , že se nevidi jaky je uvnitr.