Pařížský krém
Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dalších laskomin. Na přípravě není nic složitého, základ je ovšem potřeba připravit den předem. Následující den již může zazářit na vašich dezertech.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 458 kJ / 5 368 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,25 g |
| Tuky | 421,50 g |
| Vláknina | 39,50 g |
| Cholesterol | 1,14 g |
| Sodík | 188 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 329,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao.
Krok 2: Vše společně důkladně promícháme a po krátkém povaření směs odstavíme.
Krok 3: V horké směsi rozmícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo.
Krok 4: Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme.
Krok 5: Uložíme do lednice a necháme vychladit a odležet do druhého dne.
Krok 6: Vychlazenou hmotu vyšleháme šlahačem do nadýchaného krému. Podle podtřeby můžeme před šleháním mírně nahřát.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
Moje poznámka
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 32 minutami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 1 hodinou
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 23 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vymazlené raffaello
Talskal před 19 minutami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 31 minutami
Ořechové pracny
Alamatej před 45 minutami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 57 minutami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 1 hodinou
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 1 hodinou
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 1 hodinou
Vajíčková pomazánka
Merylas před 1 hodinou
Kuře s divokým kořením
Merylas před 1 hodinou
Jablíčkové lívanečky
Merylas před 1 hodinou
Tématické fráze:
pařížský krém,
pařížský krém recept,
recept na pařížský krém,
pařížský krém do cukroví,
paříšský krém,
parizsky krem ze slehacky,
parisky krem,
parizsky krem-recept,
pařížský krém na dort,
parizky krem,
pařížská šlehačka recept,
těžký pařížský krém,
krém,
recept pařížský krém,
krém na pařížské rohlíčky,
parisska slehacka,
parizsky krem z parizske slehacky,
nejlepší pařížský krém,
krém z pařížské šlehačky,
těžká pařížská šlehačka
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
kakao,
čokoláda na vaření,
máslo
Komentáře (60)
Je vidět, že kdysi se učili dělat pořádné věci z pořádných věcí. Moc děkuji.
OPRAVDU