Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 045 kJ / 3 835 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,68 g |
| Tuky | 216,42 g |
| Vláknina | 14,64 g |
| Cholesterol | 1,78 g |
| Sodík | 835 mg |
| Sůl | 1,84 g |
| Sacharidy | 371,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Mléko necháme ohřát na pokojovou teplotu, z citronu vymačkáme šťávu a zbavíme ji zrníček. Odvážíme mouku. Vejce opatrně rozklepneme, žloutky dáme do mísy spolu s oběma cukry. Zapneme troubu na 160 st.C, aby se předehřála.
Krok 2: Ušleháme bílky (s pár kapkami citronové šťávy) dotuha, nakonec zašleháme zbytek šťávy z citronu a dáme na chvíli stranou. Pokračujeme prošleháním žloutků s cukry do světlé pěny. Do ní zašleháme zchladlý tuk, přidáme mléko, opět prošleháme, aby se všechny suroviny dobře spojily. Nakonec, za stálého pomalého šlehání, přidáme do směsi i mouku. Žloutková směs je hodně řídká, asi jako na palačinky.
Krok 3: Opatrně do směsi vmícháme pevný sníh - lžící, vidličkou, pomalu, tak aby si těsto zachovalo nadýchanou konzistenci. Nelekejte se, těsto je jak pěna. Přelijeme je do plechu s vyššími okraji vyloženého pečícím papírem (velikost tak 25x25 či 17x27 cm) a dáme do předehřáté trouby. Pečeme cca 30-35 minut, občas zkontrolujeme a když začne být moučník zlatavý, shora praskat a je střed pevný, je upečeno. Necháme vychladnout a dáme do druhého dne - nejlépe do chladničky - ztuhnout.
Krok 4: Můžeme jen pocukrovat nebo dát polevu. Já promíchala zakysanou smetanu s čokoládou, rozpuštěnou ve vodní lázni.
Zveřejněno 27. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémové řezy bez krému
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PQj
Moje poznámka
Krémové řezy bez krému
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PQj
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 3 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 7 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 22 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 7 minutami
Šunkofleky
Kajkajak před 11 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 14 minutami
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 1 hodinou
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 1 hodinou
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 2 hodinami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 2 hodinami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 3 hodinami
Tématické fráze:
rezy bez kremu,
krémové řezy,
kouzelné makové řezy,
kouzelné makové řezy recept,
řezy bez vajec,
krémové řezy bez krému,
buchta bez krému,
recept kouzelné makové řezy,
řezy na plech bez krému,
kremovy rez,
výborné krémové řezy,
sympatické řezy,
rezy bez mouky,
ovocné řezy bez krému,
recept na buchtu bez krému,
vynikající recepty na řezy bez krému,
krémy na řezy recept,
kozelné makové řezy,
krémové a šlehačkové řezy a moučníky,
řez krémový
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
cukr,
citron,
mléko,
smetana zakysaná,
čokoláda hořká
Komentáře (9)
www.labuznik.cz/recept/chytre-rezy/
Že by totok: https://www.toprecepty.cz/recept/14394-moucnik-kte...