Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bretaňský far

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 10. 2009 20:51

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 469 kJ / 4 653 kcal
Bílkoviny115,87 g
Tuky192,96 g
Vláknina26,25 g
Cholesterol 2,03 g
Sodík 1,12 g
Sůl2,26 g
Sacharidy579,34 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tentokrát jsem far nepekla já, ale můj muž s dcerou. Podle tohoto receptu, který pochází z některého ze starých vydání časopisu Apetit, se koláč vždy skvěle povede.

Moučník se ve výsledku skládá ze dvou (respektive tří) vrstev, které se vytvoří během pečení. Spodní připomíná velmi pevný puding, vrchní puding našlehaný a povrch tvoří křupavá hnědá krustička.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

12. 11. 2018 10:50

Jídlo neznaje jsem si ho, pod dojmem předchozího komentáře, upekl k dopolední kávě...
FANTAZIE :-!:yes:
Surovin takřka stejně, akorát z hl. mouky, bez másla, bez rumu
Prošel jsem si pár rcp i na fr. stránkách a protože čas subjektivně není mým pánem :-8 zvolil jsem jednodušší postup:
Vejce s cukrem vyšlehána do pěny (2 minuty)
Vmíchána (šlehačem) osátá hl. mouka
Až po mouce na 3x zašleháno mléko (horké, bez ochlazování)
Bez dalšího odpočívání těsto vlito do formy (spodek od tahine 280 mm)
Teprve nyní pokladeno trnkami- stejně se utopily
Pečeno na 200°C; po 15´ jsem se lekl oříškově zbarveného koláče a teplotu snížil na 175°C
Celkově jsem pekl pouze 50´:-! (vím, každý trouba peče jinak, že:-D
Autorce děkuji za recept :-K
FANTAZIE:yes:
***
Edit
V rcp není zmíněno, ale zatepla mi koláč přišel chutnější :yes:
Příště formu vysypu

Martin

23. 1. 2017 14:09

Dobrý den,
nevím, proč sem dáváte recept, který ukazuje učebnicově pokažený Far Breton... Očividně jste těsto buďto přešlehala (nedělala jste to ručně) anebo jste pekla v jiné než tlusté kameninové nádobě...takže došlo k rozdělení/zdrcnutí těsta, což je samozřejmě špatně... Zadejte si do google Far Breton a uvidíte v obrázcích, jak to má vypadat...

Majka8

16. 3. 2014 01:04

Dnes jsem upekla,dala jsem sušený meruňky a opravdová delikatesa:-p,příště upeču se švestkama....far zmizel během odpoledne;-)

BarborkaS.

23. 7. 2012 13:20

Včera jsem far upekla a je moc dobrý. Trochu mě překvapilo, že je mastnější, příště zkusím dát méně másla. Každopádně ta dobrota stojí za vyzkoušení :yes::yes::-p Děkuji Elize za recept:-K

Eliza Eliza

21. 3. 2012 08:25

Tak to opravdu zkuste. U nás chutná všem :-p.

zizala zizala

21. 3. 2012 08:14

Far jsem ještě nepekla, ale četla jsem o něm. Ani jsem nevěděla, že tu recept je :-8:-8 Ukládám :yes:

Oveska

21. 3. 2012 00:04

Sláva, konečně si upeču far :-) Sháněla jsem hrozně dlouho vyzkoušený recept, díky!

Martina

22. 12. 2011 13:10

Je fakt lehký, snadný a výborný. A ne drahý. S kapkou pikantního džemu a šlehačky to nemá vadu ani pro náročné. Já jsem tam proložila ještě kousky oloupaných jablek, nepoškodí to.

Eliza Eliza

20. 10. 2011 13:33

Děkuju:-K Moniko, nezkoušela. Do faru patří sušené švestky. :-p

monikaK

20. 10. 2011 11:58

vypadá to skvěle:yes::-p
Zkoušela jsi to i s jiným druhem ovoce?;-)

jojo

10. 9. 2011 14:30

cerstve svestky tam byt nemohou? :-):-?

BarborkaS.

1. 11. 2009 19:53

Vypadá báječně, určitě vyzkouším a dávám bodík:yes::-))

Eliza Eliza

30. 10. 2009 22:59

:-8:-8:-8 Díky.

Paprika Paprika

30. 10. 2009 22:34

Elizo - ty máš všechny recepty takové noblesní.:-O:-O Vždycky si říkám, že bych to měla podle tebe zkusit, protože to ve výsledku od tebe vypadá naprosto senzačně. Slintám u všech tvých fotek a receptů. :-p:-p:-p :yes::yes: ;-)

Eliza Eliza

30. 10. 2009 17:12

Iljuško, v receptu je uvedeno, že množství těsta pro na mísu cca 25x35cm, my jsme pekli v oválné skleněné 33x22cm (měřeno ve středech). Pa a doufám, že bude chutnat, my máme far mezi nejoblíbenějšími moučníky. A ta doba šlehání je velmi podstatná...!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bretaňský koláč bretańský koláč far bretańský far far bretaňský koláč bretaňský čokoládový koláč koláč far far koláč far recept bretaňský řízek bretansky kolac recept bretonsky kolac far bretonský koláč bretaňský čokoládový dort bretaňský koláč se sušenými švestkami a rumem far-bretanský koláč recepty z fary bretonsky far bretansky svestkovy kolac bretaňský moučník bretaňský koláč se sušenými švestkami

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, máslo, mléko plnotučné, rum, cukr vanilinový, švestky sušené

TopRecepty.cz

Bretaňský far

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxx4