Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 439 kJ / 1 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,48 g |
Tuky | 109,17 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 331 mg |
Sodík | 450 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 157,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jako první jsem připravila těsto. V míse jsem smíchala všechny suroviny na těsto a promíchala nožem, aby se těsto zbytečně nezahřívalo. Na zadělání těsta ručně, pak používám gumové rukavice, protože těsto tolik nezahřejí, ale můžete vynechat. Rychle jsem zadělala těsto a dala ho na půl hodiny do lednice.
Krok 2: Mezitím jsem připravila směs. Cibuli a slaninu jsem nakrájela nadrobno.
Na jemném struhadle jsem nastrouhala 40 g ementálu. Do pánve jsem nalila olivový olej a osmažila cibuli a slaninu s řádnou dávkou rozmarýnu. Když mi cibule chytla barvu, tak jsem přidala 4 lžíce smetany a odstavila. Do směsi jsem vmíchala ementál. Odstavenou pánev jsem nechala trochu zchladnout, líp se mi to plnilo.
Brie a roquefort jsem nakrájela na menší kostičky. Krok 3: Potom přišel čas na těsto. Těsto jsem rozválela na tenký plát a vykrájela z něj sedmicentimetrová kolečka.
½ vykrojených kruhů jsem dala na stranu, a na každý z nich doprostřed položila lžičku směsi. Na směs jsem položila kostičku nakrájeného sýra.
Okraje jsem potřela rozšlehaným vajíčkem, přidala špejli a přiklopila vrchní kruh. Pomocí vidličky jsem kruhy spojila. Krok 4: Pokud to chcete mít ještě hezčí, tak si vystřihněte nějakou šablonu, potřete vršek vejcem a šablonu vysypte červenou mletou paprikou. Krok 5: Lízátka jsem pekla nejprve na normální program 15 minut na 180°C a dalších 15 minut jsem dala horký vzduch. Takže se pekla dohromady 30 minut.
Na jemném struhadle jsem nastrouhala 40 g ementálu. Do pánve jsem nalila olivový olej a osmažila cibuli a slaninu s řádnou dávkou rozmarýnu. Když mi cibule chytla barvu, tak jsem přidala 4 lžíce smetany a odstavila. Do směsi jsem vmíchala ementál. Odstavenou pánev jsem nechala trochu zchladnout, líp se mi to plnilo.
Brie a roquefort jsem nakrájela na menší kostičky. Krok 3: Potom přišel čas na těsto. Těsto jsem rozválela na tenký plát a vykrájela z něj sedmicentimetrová kolečka.
½ vykrojených kruhů jsem dala na stranu, a na každý z nich doprostřed položila lžičku směsi. Na směs jsem položila kostičku nakrájeného sýra.
Okraje jsem potřela rozšlehaným vajíčkem, přidala špejli a přiklopila vrchní kruh. Pomocí vidličky jsem kruhy spojila. Krok 4: Pokud to chcete mít ještě hezčí, tak si vystřihněte nějakou šablonu, potřete vršek vejcem a šablonu vysypte červenou mletou paprikou. Krok 5: Lízátka jsem pekla nejprve na normální program 15 minut na 180°C a dalších 15 minut jsem dala horký vzduch. Takže se pekla dohromady 30 minut.
Zveřejněno 4. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sýrová lízátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5kkX
Moje poznámka
Sýrová lízátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5kkX
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 2 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 12 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 23 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 1 hodinou
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 1 hodinou
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 1 hodinou
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 2 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 2 hodinami
Celerové karbanátky s tofu
Pavlina_na_hrad před 2 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
stepan2012 před 3 hodinami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Spidan75 před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty lízátka,
šablony na lízátka
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
sůl,
cibule,
slanina,
sýr ementál,
smetana,
sůl,
pepř,
rozmarýn,
sýr,
sýr hermelín,
vejce,
paprika sušená sladká,
špejle
Komentáře (1)