Zázvorky bez amonia
Zázvorky potřebují před konzumací odležet. To je jejich jediná vada. Jinak mají samé plusy. Jak v chuti, tak ve snadné přípravě. Navíc patří k vánočním svátkům. Pusťte se do jejich přípravy včas, ať můžete ve správný čas začít mlsat!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 571 kJ / 1 571 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,43 g |
Tuky | 12,56 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 102 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 323,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, zázvor a nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Ve směsi uděláme důlek, do něj vyklepneme vejce, přidáme trochu mléka a zaděláme husté těsto. Přendáme je na vál a rukama vypracujeme.
Krok 2: Na pomoučněném vále pak těsto rozválíme na 3 mm plát a z něj vykrajujeme tvary zázvorek. necháme alespoň půl hodiny odležet.
Krok 3: Pečeme asi 8–10 minut v troubě vyhřáté na 180–190 °C. Dáváme přitom pozor na okraje, abychom cukroví nepřipálili.
Krok 4: Vychladlé zázvorky potíráme cukrovou polevou (voda svařená a vymíchaná s cukrem) a můžeme posypat obarveným cukrem, nebo ozdobit čokoládou. Zázvorky musíme nechat nejméně čtrnáct dní rozležet v chladnu.
Zveřejněno 14. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zázvorky bez amonia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VQ4v
Moje poznámka
Zázvorky bez amonia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VQ4v
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno před 23 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 39 minutami
Dušená mrkev
Fitulka před 1 hodinou
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 1 hodinou
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 1 hodinou
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 1 hodinou
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 2 hodinami
Cuketový perník
martianekk před 3 hodinami
Tématické fráze:
zázvorky,
zázvorky recept,
nejlepší zázvorky,
zazvorky z cerstveho zazvoru,
recept na zázvorky,
amonium,
co je amónium,
nejlepsi recept na zazvorky,
zazvorky cukrovi,
vánoční cukroví nejlepší recepty zázvorky,
amonia,
recept zázvorky,
bezlepkové zázvorky,
vánoční cukroví zázvorky,
amonium recepty,
co je to amonium,
cukroví zázvorky,
recepty zazvorky,
výborné zázvorky,
nejlepší vánoční cukroví zázvorky
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
zázvor,
citron,
kypřící prášek do pečiva
Komentáře (22)
A většinou to dělám tak, že těsto nechám odpočinout přes noc a další večer zázvorky vykrojím, nechám do rána na plechu a pak peču
Hanko, nad použitím čerstvého zázvoru jsem přemýšlela vloni, jsem ráda, že mi někdo potvrdil, že to lze. Asi bych dala jen čerstvě vylisovanou šťávu z něj, jde to dobře lisem na česnek