Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso v kapustě

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Porce: cca 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 160 kJ /
4 101 kcal
Bílkoviny269,71 g
Tuky295,89 g
Vláknina37,14 g
Cholesterol 716 mg
Sodík 4,16 g
Sůl9,20 g
Sacharidy73,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso v celku nasolíme, opepříme a okmínujeme, zabalíme a dáme odležet nejlépe přes noc do chladna. 1-2 hodiny před tepelnou úpravou z chladničky maso vyndáme. Krok 2: Na trošce sádla (oleje) osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata s pokrájenou slaninou. Pak osmaženou směs ve větším hrnci nebo kastrolu odstrčíme stranou a vložíme osmažit i předem nasolenou a nakořeněnou krkovici, plec, kýtu nebo karé ze všech stran dozlatova. Krok 3: Když máme maso osmažené, přisypeme pokrájenou kapustu a nasekaný česnek, kterou promícháme se směsí cibule a slaniny, přilijeme vývar (nejlepší je z uzeného masa nebo vepřový), případně vodu s kouskem masoxu (ne celý, pozor na slanost!) a pod poklicí dusíme na mírném plameni, za občasného promíchání kapusty a případného mírného podlití do změknutí masa cca 1,5 hodiny (dle druhu masa). Krok 4: Kapusta by se měla rozdusit na jakési "omáčkové pyré", které budeme podávat s na plátky pokrájeným vepřovým masem, houskovým, kynutým nebo bramborovým knedlíkem, bramborovými noky, vařeným bramborem... Krok 5: Použít můžeme i tlakový hrnec, pokud máme odhad, kolik tekutiny nám během vaření "odsyčí". Cca po 20-30 minutách vaření hrnec odstavíme, necháme dojít, zkontrolujeme a případně ještě dovaříme do změknutí masa. Krok 6: Pokud jsme kapustu podlili víc než bylo nutné, můžeme ji zahustit troškou jíšky a nechat provařit. Případně lze přistrouhat jemně strouhanou bramboru, kterou necháme v kapustě povařit.

Zveřejněno 27. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso v kapustě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8v9r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso v kapustě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8v9r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Podle názvu si říkám: Další rcp z řady "Maso v kapustě"8-(
Ale název nelže a přesto je to cosi jiného:-)
No, píšete "omáčkové pyré", číst umím ;-) ale vařit kel 1,5 hodiny:-O na to už musí být fakt silná nátura, že :-D

No, moderátorka mi smázla časovou plombu, ale stihl jsem to aniž autor upravil svůj komentář :-D
recepty73:
Je nezbytné, abyste mlžil? To jste měl dělat grundle a neééé prase, že:-D
Přiznávám, že ta "pastva" mi taky přišla na mysl, ale nechtěl jsem se chovat jako hovado a proto jsem nic o tom, že tato úprava by dopřála odpočinku 3/4 hovězích žaludků, nenapsal...:-D
***
Ani v době, kdy každý minda z Kotěhůlek nadužívá tyčový mixer, proti němu nic nemám...
Možná právě tady by "tyčák" našel uplatnění, když už máte problém s tím, že byste věděl do čeho koušete a naopak vám patrně nic neříká pojem nutriční hodnota potravin, že ;-)

casino: ...nějaký ten pátek čtu Vaše komentáře, tak jste to o té pastvě mohl klidně napsat a nepřekvapil byste;-)
...tyčák bych nepoužil ani náhodou, vzhledem k použité slanině;-)
...nutriční hodnota potravin, která Vás straší, je v mnoha receptech relativní a záleží na mnoha faktorech, že?? ...a to Vy znáte jistě nejlépe:-D
...já vařím hlavně pro radost, relax a chuť, bez stresu, jsem rád, když se zadaří, a to v tomto případě se zadařilo, talíře byly vymetané a byla i pochvala:-p , což je pro mne směrodatné;-) ...a když bude recept někomu "pouhou" inspirací, budu jen rád;-)
...no, něco zdravějšího, bez ztráty nutričních hodnot při technologické úpravě si dáme třeba dnes nebo zítra... ;-):-D
...a to je vše, díky za Váš zájem;-):-D

Tématické fráze:
vepřové v kapustě, veprove maso v kapuste, maso v kapuste, vepřove maso v v kapustě, vepřove na kapustě, vepřové maso na kapustě, maso na kapustě, vepřová plec v kapustě, krkovice v kapustě, vepřová v kapustě, veprovy maso v kapustě, plec v kapustě, vepřovy v kapuste, maso vkapuste, vepřové maso v kapustě recept, vepřové v kapustè., veprové v maso v kapustě, recept na vepřové maso v maso v kapustě, veprovy na kapustě, maso nakapustě

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, kmín drcený, pepř mletý, kapusta, slanina anglická, olej, cibule, česnek, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu