Vepřové maso s celerem

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 60 minut 2 porce Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

300 g vepřového masa: kýta, plec, kotleta...
cca 160 g celeru - očištěného
30 g uzeného špeku nebo sádla či oleje
1 cibule
sůl
pepř mletý
4 ks nového koření - kuličky
1 bobkový list
snítka tymiánu
vývar dle potřeby
jíška nebo hladká mouka na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného promíchání masa. Maso pak zalijeme vývarem, jen tak, aby bylo ponořené a dusíme téměř doměkka, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.

  2. Pak k masu přisypeme na slabé hranolky pokrájený očištěný celer a dovaříme vše doměkka. Nakonec omáčku zahustíme jíškou dle potřeby, kterou vytvoříme osmažením kousku másla a trošky hladké mouky dorůžova.

  3. Omáčku ještě krátce provaříme, případně dle chuti dochutíme solí a pepřem. Vyndáme koření, větvičku z tymiánu a podáváme.

  4. Podáváme s knedlíkem dle vlastní chuti, bramborem, rýží, špeclemi...

  5. Pokud máme pěkné plátky masa a je nám líto je pokrájet, můžeme je samozřejmě ponechat vcelku a nedělat nudličky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 206 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové maso s celerem

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    Masula: ...díky, je;-):-K


    Pavel Havlíček: ...do ingrediencí jsem dal obě varianty, protože si myslím, že recept má sloužit i jako inspirace a né vždy se musí nutně dodržet to či ono ...ať si každý vybere, co je mu milejší;-):-K

    Odpovědět

  • Pavel Havlíček Pavel Havlíček(neregistrovaný)

    Jana Dorazinová-Remková:
    nerad bych , aby vyznělo jako poučováni, ale add.1 správný název je záklechtka. Je to mouka rozpuštěná ve vodě.
    Zásmažka jinak tedy jíška je usmažená mouka vetšinou s máslem... v chuti je to tedy dost podstatný rozdíl. Pro záklechtku mluví poze, že je to kaloricky dietnější. Hezký den.

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Musí to být dobré :yes: maminka taky používala zásmažku :yes:;-):-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, já na dušené maso nikdy nepoužívám zásmažku, ale zákletku, nevím, jestli je v tom na chuti rozdíl. To jídlo se mi celkově moc líbí, celer mám ráda :-)

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    Kvety: ...díky, bylo to výborné:-*:-K

    Odpovědět

  • Kvety Kvety

    Vypadá to moc lákavě!!!

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové maso na celeru vepřové maso recepty maso s celerem vepřove s celerem veprove na celeru recepty z vepřového masa maso na celeru vepřové nudličky s celerem kýta vepřové maso recepty vepřové maso maso z celerem recepty z vepřové kýty maso dušené s celerem recepty recepty na vepřové maso maso na celeru a petrzeli veprove nudlicky na celeru maso a celer recepty na vepřové plecko uzeným masem né veprove na cerelu veprovenaceleru

Zapomněl/a jsem heslo