Vepřové maso s celerem

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 6 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 60 minut 6 názorů

Suroviny 2 porce

300 g vepřového masa: kýta, plec, kotleta...
cca 160 g celeru - očištěného
30 g uzeného špeku nebo sádla či oleje
1 cibule
sůl
pepř mletý
4 ks nového koření - kuličky
1 bobkový list
snítka tymiánu
vývar dle potřeby
jíška nebo hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného promíchání masa. Maso pak zalijeme vývarem, jen tak, aby bylo ponořené a dusíme téměř doměkka, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.

  2. Pak k masu přisypeme na slabé hranolky pokrájený očištěný celer a dovaříme vše doměkka. Nakonec omáčku zahustíme jíškou dle potřeby, kterou vytvoříme osmažením kousku másla a trošky hladké mouky dorůžova.

  3. Omáčku ještě krátce provaříme, případně dle chuti dochutíme solí a pepřem. Vyndáme koření, větvičku z tymiánu a podáváme.

  4. Podáváme s knedlíkem dle vlastní chuti, bramborem, rýží, špeclemi...

  5. Pokud máme pěkné plátky masa a je nám líto je pokrájet, můžeme je samozřejmě ponechat vcelku a nedělat nudličky.

Komentáře k receptu Vepřové maso s celerem

  • recepty73 recepty73 (autor receptu)

    Masula: ...díky, je;-):-K


    Pavel Havlíček: ...do ingrediencí jsem dal obě varianty, protože si myslím, že recept má sloužit i jako inspirace a né vždy se musí nutně dodržet to či ono ...ať si každý vybere, co je mu milejší;-):-K

    Odpovědět

  • Pavel Havlíček Pavel Havlíček(neregistrovaný)

    Jana Dorazinová-Remková:
    nerad bych , aby vyznělo jako poučováni, ale add.1 správný název je záklechtka. Je to mouka rozpuštěná ve vodě.
    Zásmažka jinak tedy jíška je usmažená mouka vetšinou s máslem... v chuti je to tedy dost podstatný rozdíl. Pro záklechtku mluví poze, že je to kaloricky dietnější. Hezký den.

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Musí to být dobré :yes: maminka taky používala zásmažku :yes:;-):-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, já na dušené maso nikdy nepoužívám zásmažku, ale zákletku, nevím, jestli je v tom na chuti rozdíl. To jídlo se mi celkově moc líbí, celer mám ráda :-)

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73 (autor receptu)

    Kvety: ...díky, bylo to výborné:-*:-K

    Odpovědět

  • Kvety Kvety

    Vypadá to moc lákavě!!!

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové maso na celeru veprove na celeru maso na celeru vepřové maso recepty maso s celerem vepřove s celerem recepty z vepřového masa recepty na vepřové s celerem vepřové maso vepřové nudličky s celerem kýta vepřové maso recepty vepřové maso v celeru celer recepty recepty z celeru veprove na cerelu maso z celerem recepty z vepřové kýty veprove maso, mrkev, celer, ryze vepřového maso na celeru veprove maso v z celeru