Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječný rosol s chřestem

Aspikové misky, které v sobě ukrývají jarní křupavý a svěží chřest spolu s vejci, jsou doplněny bylinkami a vychucenou želatinou. Přidejte pouze čerstvé voňavé pečivo a hostina může začít!

Hodnocení receptu je 4,3 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 528 kJ /
604 kcal
Bílkoviny52,02 g
Tuky26,85 g
Vláknina15,07 g
Cholesterol 797 mg
Sodík 366 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy18,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šparľu ošúpeme a v minime vody s citrónovou šťavou a soľou povaríme domäkka. Krok 2: Scedíme, ak nám ešte ostala voda. Narežeme na cca 2 cm kúsky. Krok 3: Vajcia nakrájame na plátky. Krok 4: V teplom vývare rozpustíme želatínu, pridáme sherry a nasekané bylinky, ak treba dosolíme. Krok 5: Do formy (vanička, srnčí chrbát) nalejeme polovicu vývaru a necháme v chladničke stuhnúť. Krok 6: Potom naň poukladáme kúsky špargle a plátky vajec a zalejeme zvyškom vývaru.
Opäť dáme do chladničky stuhnúť. Krok 7: Po stuhnutí vyklopíme a krájame na porcie.
Podávame so zeleninou a pečivom.

TIP: Želatina a jak s ní pracovat

Zveřejněno 30. 5. 2018

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Recepty zo Života.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný rosol s chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9wKz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný rosol s chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9wKz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

tak tyto kucharky jsem vubec neznala :) tak jsem si tri objednala.

tejaja: nastesti jdou koupit i u nas, nevim jak v kamených obchodech, ale eshopy maji slovenske knizky běžně :)

Frantiska: To je dobre, aj u nás dostať české knihy v pohode, bola by škoda, keby neboli. :-K

Terezko, z kterého dílu je tenhle recept? Vypadá to moc dobře a tenhle díl ještě určitě nemám :-). Mám tyhle kuchařky moc ráda, vždycky, když se chci odměnit, tak si nějakou z nich objednám ;-)

tejaja: já mám zatím jen 12 dílů ;-(. Díky za tip, po té nové se určitě podívám ;-):-K
A tak už jsem si jo rovnou objednala :-D

Angel 666: Neviem , či to dostať aj v ČR, ale u nás dostať staršie diely oveľa lacnejšie. Dokonca niekoľkokrát bola zdarma priložená kniha k časopisu. :-K

vidim, ze kopr uz roste :) to je zajimavy recept, pokusim se vyzkouset

Frantiska: si myslím, že je to to fenyklové chmýří.....

:-) Eja57 vyhrala. ;-):-) Je to fenykel. ;-)

Tématické fráze:
recept na vaječný aspik, recept vaječný aspik, rosol z vývaru, vaječný aspik top recepty, vaječný aspik recept, recept vaječný aspiku

Suroviny:
chřest bíly, vejce, vývar drůbeží, sherry, želatina, bylinky, citron, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu