Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelínové bochánky

Hermelín nemusíte pouze nakládat nebo z něj dělat pomazánku. Zkuste z něj připravit křupavé bochánky se šunkou. Chutnají výborně teplé i studené, proto s nimi potěšíte nejen rodinu k obědu či večeři, ale také máte skvělé pohoštění třeba k pivu.

Hodnocení receptu je 5,0 (96×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 258 kJ /
1 018 kcal
Bílkoviny86,01 g
Tuky66,00 g
Vláknina5,30 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 3,33 g
Sůl8,42 g
Sacharidy18,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hermelín nastrouháme na hrubší nudličky, brambor najemno. Drobně nakrájíme cibuli, šunku a pažitku. Krok 2: Přidáme vejce, sůl, koření a promícháme. Krok 3: Přidáme trochu strouhanky a mouky, aby šly dělat placičky. Krok 4: Uděláme těstíčko z vejce, mléka, hladké mouky a soli, namáčíme v něm placičky a smažíme v rozpáleném oleji. Krok 5: Dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Krok 6: Podáváme s různě upravenými brambory nebo jen se zeleninovým salátem.

Jak dlouho vařit brambory, aby nebyly tvrdé nebo rozvařené?

Zveřejněno 15. 11. 2010

Poznámka autorky mysulka

Když nejsou sýry moc zralé a máte rádi hodně sýrovou chuť, dají se udělat ze 3 Hermelínů, jen se bude muset přidat víc strouhanky.

Dají se jíst i studené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínové bochánky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r9PK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínové bochánky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r9PK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (72)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Hermoš nastrouhat nejde :-D

Alexandra11: Běžně ho strouhám i na pomazánku, když je zralejší dám na chvíli do mrazáku ;-).

Alexandra11: Ale jde strouhat,pokud kupujete na struhani musi byt mlady a neuzraly;-)

:yes: Mňamka, místo šunky jsem dala uzené. Děkuji za recept. Manžel by si to dal i nepečené na housku s oblohou

Jak se dá nastrouhat Hermelín? Když ho koupím, už většinou zraje a mazat se to dá, ale strouhat určitě ne.

Petr: Dej ho na chvíli do mrazáku a potom už ho můžeš strouhat, i když už je zralejší. ;-)

Měli jsme je již několikrát, vždy maximální spokojenost a dobrota. :-) Musím dělat ze tří hermelínů, jak rychle se baští. Cibulku do nich osmahnu na trošce másla. Rychlé a výtečné. :-)

to je taková dobrota a skoro bez práce,bodík už přidělen,moc děkuji za tento recept:-p:-*:yes:

úžasná mńamka.....

za mě jednoznačně super, už jsem dělala hermelín na hodně moc způsobů ale tohle je opravdová mňamka, děkuji za receptík a bodík samozdřejmě dávám:yes::-K

Tak dnes jsem dělala a hned z dvojité dávky :-D Ještě zbyde na zítřek na oběd, jsem zvědavá jaké budou za studena :-p Bodík udělěn, příště dělám zase.

Tereza Stepanova: Terezko díky za vyzkoušení a za fotku :yes:, jsem ráda, že jste si pochutnali:-K

mysulko :-K, děkuju za rychlý, jednoduchý a hlavně výborný oběd :yes:. Bodík jsem už dala předtím, tak přidávám pouze fotečku ;-).

Blansch: Děkuji za vyzkoušení:-K jsem ráda, že chutnalo:yes::-K

Lenca Kovi: Opožděně děkuji:-K

Naprostá dobrota a mňamóznost:-pPomlaskávali všichni,na které se dostalo.Příště nejspíš bude třeba minimálně dvojitá porce:-DDělala jsem do trojobalu a vynechala jsem tu mouku a strouhanku uvnitř.Super:-))Zasloužený bodík:yes:

Tak to musím pochválit. Dnes jsem dělala k obědu a všichni se olizovali až za ušima. Postup práce byl: haprťála paprťála, matlámo patlámo a chánom a chánom a bylo to:-D jen jsem nevěděla, jak husté má být to těstíčko, tak jsem ho udělala jako palačinkové. Mlask:-p:-K:yes::yes:

asi jsem trošku telátko, ale nemohl by mi sem nějdo napsat recept na to těstíčko, kolik čeho? Předem děkuji:-O

Blansch: je to jednoduché, jako na palačinky ale malinko hustší;-)

:-) Markét díky, to mě těší:yes::-K

Tak jsem dnes taky vyzkoušela a moc chválím. Doma se jen zaprášilo:-K

:-):yes: Vojto díky, jsem ráda, že chutnalo;-):yes:

Výborná bašta, jen sem místo šunky tam strohnul buřtíky a taky se to dalo ;-):yes::yes:

;-):yes: Daniellko, děkuji za vyzkoušení a jsem moc ráda, že Vám chutnalo:-K:-K:-K

Mysulko, tak jsem vcera delala tuhle dobrotu na obed. Ze tri velkych Hermelinu (tady se prodavaji ruzne velikosti) jsem mela 20 placicek. Naivne jsem si myslela, ze neco zustane i na dnesek;-). Nic...., jsou strasne dobre i studene :-p:yes::yes:. Jeste jsem chtela napsat, ze syr se strouhal docela dobre a pri smazeni vubec nevytekal. Dekuji za recept, SUPER:-K:-K

Já to, myšulko, příležitostně zkusím a dám vědět, jak jsem dopadla. :)

;-) Magdi já myslím, že bys pak musela přidat víc strouhanky, nebo mouky a to je škoda, určitě by to ubralo na chuti toho Hermelínu, myslím, že by tam nebyl tak cítit;-)
Ale zkusit to můžeš, zkus ho pořádně vymačkat;-):yes::-K

Vypadá to mooc dobře :yes:. Co kdybych nastrouhala ten brambor syrový? :-8 Přidávám +

Hermelín miluji a hned posílám bodík:yes: a ukládám na fb;-):-K

Jůůůůůůůůů :-p:yes:+40

:-O:-)) Pavli, to je super:-!
Děkuju za vyzkoušení a za fotku, je:yes::yes::-K
Jsem moc ráda, že chutnalo;-)

Leni, bochánky byly vynikající, určitě budu vařit znovu. Dovolila jsem si přidat fotečku. Děkuji za bezva recept :yes::-)

Vypadá to skvěle a ne moc složitě :-) takže dávám dalšího boďana a ukládám do oblíbených :yes::-p

:-Kukládám:yes::-*:-8:yes:+

;-):-K díky za hodnocení:-K

Vypadá to krásně.:yes::-p

No krásné a hermelín máme rádi.:yes::-)

vypadají lákavě :-p:yes:

Hermelin muzu 100x jinak.... Bodik uz je na ceste a urcite vyzkousim:yes::-p:-p

Na Hemelínu jsem téměř závislý:-), tak tento recept nemohu nevyzkoušet:-! Už teď cítím tu vůni a chuť:-p:-p:-p samozdřejmě bodík:-!

To vypadá přepychově :yes: +22

To je krásná dobrota za další bod:yes:+21:yes::-p

Všem děkuju za hodnocení:-K
Mirčo, určitě můžeš upéct v troubě, ale asi bych obalila trošku ve strouhance, kvůli tomu sýru, aby nevytékal.;-):-K
Ještě jsem něco dopsala do receptu;-):-)

Bezvadný recept:yes: Určitě vyzkouším:yes: +

chocolate 16. 11. 2010 10:55
Moc hezký recept.Jen si říkám, že je zkusím upéct v troubě v silikonové formě na muffinky.Děkuji:-K za inspiraci mysulko.

hmmm...tak to je luxusní! Hermelíny miluju (kdo ne:-p). Ale proč takové recepty nacházím naschvál, když se chystám hubnout? ;-(:-)

Mysulko:-), bochánky vypadají opravdu velmi jedle:yes:, jen se zeptám. Myslíš, že bych je mohla dělat bez "obalení" v troubě na plechu? Moc smažená jídla nejíme a tak tak dělám i karbanátky jako přírodní, jen pečené v troubě:-8. Ale tyhle Tvé, bych vyzkoušela moc ráda:-p;-).

Tak to musí být opravdu dobrota! :-O Vyzkouším ;-) +15

Vyzkouším, to musí být skvělá bašta :-p.:yes:

Mňááám:-p:-p:yes:

:-K díky všem;-):-K

Hermelin - jo ten muzem. 10. bodik je tvuj. :yes::-p:-K

Vypadá to báječně:-p

wow, to bych si teď z fleku dala :-p;-):-D+

Leni, tak to nemá chybu!! Já, jak možná víš jsem Hermoš už plnila snad úplně vším, ale nastrouhat ho a smíchat s něčím, to mne nenapadlo. On se taky musí dost blbě strouhat, co?;-) Neříkám to často, ale tohle si ukládám!! A viz os. vzkaz!!!!;-):yes::yes::yes:

mnamnamnam:-p :yes:

;-) Magdalenko, to by mě nenapadlo:yes: příště vyzkouším;-)

Bibi, ani mňa to nenapadlo, neboj...niekde som čítala...mierne sa aj drolí ak je moc zmrzlý, ale jednoduchšie, ako strúhať skoro tekutý zrelý syr...

Tématické fráze:
hermelín recepty, recepty z hermelínu, hermelínové placičky, hermelínové recepty, hermelín, bochanky, recept hermelín, hermelinový bochánek, hermelínový dort, hermelínový placičky, recept na hermelín, recept na bochanek, hermelínové nugetky, bochánky recept, co z hermelínu, hermelín recept nastrouhat, mňamka z hermelínu, smažené sýrové bochánky, bochánek recept, hermelín recept

Suroviny:
sýr hermelín, vejce, šunka, cibule, pažitka, brambory, sůl, podravka, paprika sušená sladká, strouhanka, mouka hrubá, vejce, mléko, mouka hladká, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu